Passa’t a l’energia neta

Saps que pots consumir energia 100% neta a casa teva, que provingui només d’energies renovables? I de pas fomentar la producció d’energia a petita escala, prop de casa teva, reduint així la necessitat de transportar l’energia grans distàncies a través de grans infraestructures i línies de distribució? Saps que pots fer tot això sense que et suposi cap sobrecost? I sense necessitat de fer cap canvi en la teva instal·lació, només fent un petit tràmit via web?

Contribueix a transformar el model energètic actual! Com pots fer-ho? És molt senzill. A Catalunya existeix la cooperativa energètica Som Energia. A la resta d’Espanya existeixen altres cooperatives energètiques de les quals pots obtenir la teva energia verda: Enercoop i GoiEner. Aquestes cooperatives, sense ànim de lucre, tenen per objectiu canviar el model energètic actual, no sostenible des d’un punt de vista mediambiental, social i econòmic. El seu funcionament consisteix en assegurar que el 100% de l’energia que consumeixen els seus socis a casa seva provingui d’energies renovables.

I com ho fan això? Doncs molt fàcil. Les cooperatives energètiques busquen generar tanta energia renovable com consum tinguin els seus socis-consumidors. En el cas de Som Energia, per exemple, la cooperativa energètica compra al mercat l’energia elèctrica que consumeixen els seus socis, igual que ho fa la resta de comercialitzadores energètiques. Tot i que l’energia arriba a través de la xarxa habitual, la cooperativa energètica s’assegura que el 100% d’aquesta energia consumida hagi estat generada a partir dels nous projectes de producció d’energia neta posats en marxa amb els diners dels socis.

Per començar a consumir energia neta a casa teva només cal seguir els següents passos:

1) Fer-te soci de la cooperativa: amb una aportació de 100€ de capital social (que es retornaran en cas de deixar de ser-ho) (aquest pas te’l pots estalviar si alguna persona coneguda ja és sòcia)

2) Omplir un senzill formulari a la web i en poc temps rebràs la teva primera factura de Som Energia, provinent 100% d’energia neta certificada!

Aquest vídeo de només 2 minuts t’explica el què consisteix el seu projecte i com passar a formar-ne part.