Implica’t en la lluita!

Ja ho deia Maquiavelo al segle XVI: “La millor fortalesa dels tirans, és la inacció dels pobles”. Davant de la retallada de drets fonamentals que estem vivint, tenim dos opcions:

  1. Resignar-nos a que les grans multinacionals i els polítics al seu servei ens imposin els seus privilegis per sobre dels nostres drets, acceptant els succedanis que ens donen (futbol, concursos degradants, la vida privada de personatges populars,…)
  2. Aixecar-nos del sofà i lluitar pels nostres drets, els dels nostres pares i avis, els dels nostres fills.

Les conseqüències d’optar per la primera opció ja les coneixem: retallada progressiva de drets, beneficis per uns pocs, empobriment del conjunt de la societat,… Quedant-nos a casa no recuperarem els drets que ens han tret i “en vint anys et lamentaràs, no del que has fet, sinó del que no has fet” (Mark Twain). Per tant, cal treure’s la por de damunt  i lluitar.

I què puc fer per implicar-me en aquesta lluita? Et donem vàries idees. A la teva ciutat hi ha centenars d’activitats a les quals pots participar. A vegades sembla que masses, però no desesperis! No cal arribar a tot, però implica’t en alguna!

Des de participar en les accions de protesta convocades pels moviments socials com col·laborar activament en la lluita, unint-te a algun dels moviments o grups de treball que existeixen al teu barri o ciutat. Des de participar a l’Assemblea 15M o a l’Associació de Veïns i Veïnes del teu barri fins a implicar-te en alguns dels col·lectius que defensen una sanitat o educació públiques, col·laborar amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, fer servir i difondre la T11,…

Existeixen un munt d’opcions. Busca la(les) que més t’agradi i implica’t en la lluita!