K puc fer x 1 món millor?

Cada dia sentim vàries vegades que no hi ha alternatives, que s’ha de retallar perquè hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, que s’han de dur a terme “reformes estructurals” per poder recuperar-nos de la crisis…

Però NO US HO CREIEU. Ens volen imposar el seu “pensament únic”. Els hi és més fàcil si el 99% que som acceptem amb silenci les seves polítiques, que només beneficien al restant 1%.

NO ES VERITAT que no hi hagi alternatives. I tant si n’hi ha! A continuació trobareu una sèrie de propostes de què podem fer cadascun de nosaltres per posar el nostre granet de sorra per un món millor i més just. Perquè juntes ho podem tot! Perquè un altre món és possible e imprescindible!

Com diuen els autors del llibre Revolució sense enemics, hem de convertir la nostra indignació, desconcert i impotència en acció pacífica i intel·ligent. I ser pacients. El canvi arribarà. Som la majoria, i a mesura que les persones es vagin afegint i vagin actuant, al final el canvi serà inevitable.

Com va dir Gandhi, “Sigues tu el canvi que vols veure al món”.

En aquest apartat del Web trobareu un llistat de propostes del que podem fer cadascú de nosaltres per lluitar per aquest canvi. Cada proposta va acompanyada d’una explicació del per què és important dur-la a terme.

1) Informa’t a través de mitjans de comunicació alternatius

 2) Implicat’ en la lluita

  • Participa en les accions de protesta convocades pels moviments socials
  • Col·labora en la lluita: (1) al teu barri: a l’Assemblea 15M i/o alguna de les seves Comissions de Treball, a l’Associació de Veïns i Veïnes o amb altres associacions o col·lectius del barri; (2) a la teva ciutat: a qualsevol dels moviments de lluita de drets dels i les ciutadanes (sanitat, habitatge,…)

 3) Practica un consum responsable

  • Redueix el teu consum, intercanvia, comparteix, reutilitza
  • Compra al barri, al petit comerç, prioritzant el consum local i les petites i mitjanes empreses
  • Fes-te d’una cooperativa de consum. Sinó, també tens altres opcions per prioritzar una alimentació de proximitat, ecològica, de temporada i de preu just pel pagès
  • Informa’t del que compres
  • Consumeix productes elaborats sense malmetre el planeta i sense violar drets humans bàsics

 4) Passa’t a la Banca Ètica

 5) Passa’t a l’energia neta

 6) Planta-li cara a allò que és injust, fes desobediència civil