Acta de l’assemblea del 8 de gener 2014

Ordre del dia
• Flor de Maig
• Objecció fiscal – Cursos de l’espai salut Teixidora
• Fem Rambla
• Aigua
• Transport públic
• Xerrades
• Immigració / CIE /Assemblea solidaria assentaments

Flor de Maig
S’informa que el judici civil tindrà lloc el dia 30 de gener.

S’explica que es van iniciar converses amb l’Ajuntament per tal de recuperar l’Ateneu pel barri. L’Ajuntament va expressar la seva voluntat de comprar l’edifici, fins i tot es va dir que tenien els diners disponibles. Les darreres notícies ens han fet saber que la propietat no accepta l’oferta de l’Ajuntament.

Aquesta situació fa que es necessiti pressió del barri davant del judici.

S’estan preparant activitats pre-judici que aniran al voltant de la recuperació de la memòria i el patrimoni històric. Una activitat ja confirmada és una xerrada el dia 25 de gener, dissabte amb aquesta temàtica.

El dia 23 de gener s’ha convocat l’assemblea general de la Flor de Maig, a la qual és important que assisteixin tots els col•lectius que participen de l’espai doncs és una assemblea on es parlarà bàsicament del moment delicat pre-judici i post-judici.

Es parla del funcionament de la Flor de Maig i hi ha força opinions que no estan d’acord amb el funcionament actual. Després de debatre sobre el tema es decideix que es portarà a la coordinadora de la Flor de Maig el següent acord com assemblea: Es demanarà que es compleixin els acords de les darreres assemblees de la Flor de Maig respecte al compliment d’horaris nocturns, de la quantitat de cafetes/festes que es poden fer al mes, de la cartelleria que es pot posar respecte a colors polítics concrets… etc… Es detecta malestar entre el veïnat i malestar respecte al sentiment d’inclusió al projecte d’ateneu per part de moltes persones de l’assemblea. Per altra part es demanarà a la coordinadora que un cop passi el judici es faci un debat sobre el model d’ateneu que volem i el seu finançament.

Objecció Fiscal
S’informa que el grup de salut de la Teixidora inicia aquest diumenge els cursos sobre hàbits saludables i prevenció de malalties a la Teixidora amb els diners que es van donar per aquest projecte arrel de l’objecció fiscal que es va portar a terme al barri l’any 2013. Es comenta que aquests cursos es programaran de forma bimensual i que és una oportunitat per a que totes les persones de l’assemblea preguin contacte amb la temàtica de salut.

Per altra part la comissió de consum es reunirà el proper dilluns per afrontar solidàriament el pagament que algunes persones han hagut de fer a Hisenda al haver rebut una declaració paral•lela.

Es començarà a preparar la campanya d’aquest any.

Fem Rambla
El procés participatiu Fem Rambla ha finalitzat amb un document final, al que es demana, a part de les adhesions individuals, les adhesions de les entitats i organitzacions del barri.

Es debat sobre l’adhesió al document de l’assemblea social.

Després de debatre el procés, sobre el qual no tothom està d’acord… hi ha opinions que contemplen accions més contundents per reivindicar un disseny de rambla decidida pel barri, altres que pensen que hi ha massa punts en el document i que hagués estat millor treballar sobre pocs però punts clars per a defensar… Es decideix que es donarà suport com assemblea social al document.

Aigua
El grup de treball sobre l’aigua no s’ha trobat encara i portaran propostes a la propera assemblea.

Transport públic
Davant la pujada dels bitllets del transport públic molts barris s’estan mobilitzant.

El dia 9 de gener a les 20h hi ha una concentració a la Plaça Sant Jaume. Es convoca a la gent de Poblenou a les 19,30h al metro de Poblenou per anar-hi plegats.

S’informa que al barri hi ha dos temes pels quals s’està treballant: un és la petició per que el bus 41 torni a fer el recorregut que passava pel front litoral del barri, i l’altra per aconseguir que es faci un ascensor al metro de Poblenou.

Aquestes dues reivindicacions s’estan portant des de la comissió de mobilitat que funciona al barri i que en breu es comunicarà el proper dia de reunió per tal que les persones interessades es sumin al grup de treball.

Es planteja quina acció podríem fer des de l’assemblea per aquesta temàtica. Es decideix que ens sumarem a les reivindicacions que es facin a nivell Barcelona i com assemblea es proposa participar a la rua de carnestoltes amb una disfressa reivindicativa, podria ser al voltant de la T11.

Es comunica que s’estan recollint signatures tant pel retorn del recorregut del 41 com per la instal•lació d’ascensors al metro.

Xerrades
S’expressa malestar del grup que està preparant la xerrada per la reducció de consum/consum responsable ja que estava previst fer aquesta xerrada el dia 23 de gener i aquesta data coincideix amb l’assemblea general de la Flor de Maig.
Davant la proximitat de la data i no haver pogut arribar a un acord de canvi de data de l’assemblea de la Flor de Maig, el grup ha decidit posposar la xerrada pel febrer tot i que expressen la dificultat que comporta aquest canvi a nivell de ponents i de frustració de les persones que organitzen

Hi ha pendent la xerrada sobre l’aigua i sobre sanitat. Es comenta que un previ interessant per a la xerrada de sanitat seria la participació als cursos de la Teixidora.

Es proposa organitzar una xerrada amb la temàtica d’accessos al metro donat l’actualitat i l’interès del tema.

Immigrants
S’informa que dissabte dia 11 a les 16,30h a la Plaça Espanya està convocada una concentració per arribar a les 17h al CIE de la Zona Franca com a reivindicació “Tanquem els CIES”.

S’informa que al web assembleasolidaria.org s’han penjat les conclusions sobre la jornada sobre immigracio que va organitzar abans de Nadal el grup de suport als assentaments.

Queda pendent informar a la propera assemblea com va el procés de les persones desallotjades de les naus.

Propera assemblea dimecres 5 de febrer. No es farà assemblea – debat/acció el 3r dimecres de mes per tenir forces de cara als preparatius del judici a finals de mes i la defensa de la Flor de Maig.