Acta de l’Assemblea del 2 d’octubre 2013

Ordre del dia:

1) Valoracions d’accions diverses
2) Informació d’Interbarris
3) Suport en una ocupació
4) Informació sobre l’Assemblea General Flor de Maig
5) Comissions
6) Propostes
 

1) VALORACIONS D’ACCIONS DIVERSES
S’informa sobre un acte organitzat al barri des de l’esquerra independentista emmarcat en la campanya “Independència per canviar-ho TOT” Serà el proper 6 d’octubre. També es prepara una manifestació el 19/10 amb aquest lema.

Resta pendent de fer la valoració sobre la campanya de solidaritat amb els vaguistes durant la Festa Major. La propera reunió del grup de suport serà el proper dilluns 7 i es parlarà de noves iniciatives i s’intentarà reprendre els vermuts al carrer.

Sobre la participació a la Rua de la Caspa, es valora positivament la carrossa , la participació i les ganes de passar-ho bé. Repetirem l’any vinent.

L’acció que es va dur a terme en protesta per la possible invasió de Síria, es valora positivament. Malgrat no va ser molt nombrosa, es va visualitzar clarament la nostra postura en favor de la pau.

2) INTERBARRIS
A l’última reunió d’interbarris només hi van assistir 7 barris.

Sanitat: Es va parlar sobre la privatització de l’Hospital Clínic. S’està preparant una campanya de denúncia. Ens mantindran informats.

Hi ha una proposta de l’Assemblea Constituent, a banda de la que hi ha organitzada per L’Arcadi Oliveras i la Teresa Forcades.

Es valora molt positivament l’acte de protesta del dia de la Mercé, tant per la participació com per el resultat. Les autoritats van haver de sortir per la porta del darrera.

L’Assemblea de Sant Martí-La Verneda informa sobre la campanya “manifest del Poble”. Més info a:http://movimentdelpoble.wordpress.com/manifest/
També han ocupat un espai per a centre social, sembla ser al Carrer Andrade.

A la reunió d’interbarris van assistir persones del barri del Pilar de Madrid. Van explicar que han organitzat un “tribunal ciudadano de justicia”. Podeu trobar més info a: tribunalciudadanodejusticia.wordpress.com/
També tenen organitzat un “campamento amigo”, per donar allotjament a persones que ho necessitin en estades curtes a Madrid. Més info a: campamento-amigo-madrid.blogspot.com/

La propera reunió d’interbarris serà a Horta-Guinardó a finals de novembre.

3) SUPORT RELACIONAT AMB UNA OCUPACIÓ
Un grup de persones informa que han ocupat la seu d’una antiga oficina bancària. Els mossos l’han precintat i s’han emportat el DNI d’un dels ocupants. Demanen el nostre suport si en una futura ocupació arribés el desallotjament. Divendres 4 hi ha una reunió de l’Assemblea Solidària i es mirarà de fer un grup de suport. S’acorda facilitar-los l’inventari de vivendes desocupades que es va fer abans de l’estiu per si els fes falta.

4) ASSEMBLEA GENERAL FLOR DE MAIG
S’explica la situació legal i els acords a què es va arribar. Les negociacions amb l’Ajuntament es duran a terme sota els acords de l’Assemblea.

El proper 26 i 27 d’octubre celebrarem l’aniversari de la recuperació i hi ha un grup treballant amb el programa d’actes i la organització.

El 5 de novembre hi ha el judici. S’està preparant la campanya de recuperació permanent. Es demana a tothom la màxima implicació.

5) COMISSIONS
SANITAT: S’informa sobre els grups d’acompanyament a persones que han de ser visitades a urgències i que, segons el decret 16/2012, l’administració els vol cobrar el servei. Per tal de poder formar part d’aquests grups d’acompanyament es proposa un taller el proper dimecres 15 d’octubre a la Flor de Maig a les 20 hores.

HORT: El proper 18 i 19 d’octubre celebraran el 2n aniversari. El Divendres 18 hi haurà la projecció d’un documental i el dissabte 19 una botifarrada + tallers + recital poètic. L’aforament estarà limitat a 100 persones.

EDUCACIÓ: S’està reactivant la marea groga i s’anuncia la propera jornada de vaga per al 24/10.

DIFUSIÓ: S’ha enviat un article a la revista del barri parlant sobre el projecte que hi ha penjat “Què puc fer per a un mon millor”. D’altra banda es demana a la comissió que faci un mail recordatori de les assemblees una setmana abans i el dia abans també.

6) PROPOSTES:
-Es proposa de fer tallers sobre economia alternativa amb una programació. La gent que està motivada a muntar-ho en passarà una proposta més detallada.

-Es proposa solidaritzar-nos amb les persones processades per llençar una tarta a Yolanda Barcina. S’enviarà el manifest a la llista de correu i el subscriurem en nom de l’Assemblea.

-Es proposa de fer una trobada/xerrada amb la gent que ha organitzat la Xarxa d’Aliments de Gràcia, per a veure com ho han muntat i veure si es pot engegar un projecte similar al barri.

-Es demana de tornar a comprar un megàfon per a les assemblees al carrer.