Acta assemblea 4 setembre 2013

Lloc: Plaça de les Indignades
 
0. Es presenta un membre d’una nova associació al barri que demana la col·laboració de les persones de l’assemblea.
 
1. Grup de Suport dels Vaguistes del Poblenou encausats per la vaga del 29M (29/3/2012)
Ja està tot a punt per a la Festa major: octavetes, guardioles, gots de plàstic dur que es vendran a 1€, pancartes, plafons, fulls de signatures.
Es farà una trobada abans del pregó. Dimarts 17 tindrà lloc la propera reunió del Grup de Suport.
 
2. Assemblea Solidària amb les persones desallotjades dels assentaments
S’expliquen breument els fets de l’estiu, des del desallotjament de la nau dels 300 i la darrera assemblea, dilluns dia 2 de setembre a l’esglèsia de Sant Bernat Calbó. Gràcies a la mobilització social i a l’atenció mediàtica, S’ha aconseguit obrir un protocol per aconseguir papers amb la interlocució d¡’Ajuntament, Generalitat i Delegació del Govern. Durant el mes d’agost, s’ha ajudat a Flor de Maig a recabar papers per fer les sol·licituds corresponents, algunes de les quals (poques) han acabat positivament. 
Hi ha convocada una assemblea aquest dissabte a les 18h al Parc de la Ciutadella i hi ha prevista una manifestació per al 21 de setembre.
 
3. Carrosa de l’Assemblea a la Festa Major
Cal acabar d’organitzar la participació de la Rúa de la Caspa, la carrossa on l’assemblea social anirà disfressada de turista. S’acorden els diferents responsables de música i guarniment de la carrossa i es queda per dissabte a les 21h davant l’Associació Excursionista Icària (carrer Llull)
 
4. Ordenança Cívica
Tot i que l’ordenança cívica continua prohibint les festes familiars als parcs, sembla que, gràcies a la pressió de la FAVB, no seran perseguides en la pràctica.
 
5. Comissions
Sanitat:S’explica el suport i informació prestat al veïnat que ho ha sol·licitat.
Difusió: Es comenta la demanda d’informació de l’assemblea del Carmel, que s’acorda respondre, i la possibilitat de difondre el nostre projecte web ‘Què puc fer jo per un món millor’ a la revista de l’Associació de Veïns.
Horts: S’ha rebut una demanda per fer una projecció però s’acorda demanar-ne la postergació per tal que no coincideixi amb la Festa Pirata de la Flor de Maig.
Es pregunta si algú ha tingut problemes amb la devolució d’Hisenda per haver fet l’Objecció Fiscal i la resposta és que tothom que l’ha feta ja rebut la devolució sense problema. Si hi ha retard en la devolució serà per alguna problemàtica  liena a l’objecció fiscal.
 
6. Interbarris
Pepe i Isabel aniran com a portaveus del barri.
 
7. Temes diversos
Síria: Un company proposa fer alguna acció en repulsa per l’atac que sembla que els Estats Units duran a terme a Síria, com ara una manifestació al barri. S’acorda quedar dimarts 10 de setembre a la Rodona del Casino, anant de blanc i pujar la Rambla fent minuts de silenci a cada rodona.
Encerclem La Caixa: Es considera que no ens hem de manifestar sobre asquest ni altres actes del dia 11S.
 
8. Reunió temàtica dimecres 18 de setembre
Parlarem de l’Ús de l’Espai Públic i l’Ordenança de Civisme de l’Ajuntament de Barcelona.
A les 20h a l’Ateneu La Flor de Maig
 
9. Propera assemblea dimecres 2 octubre. S’ofereixen les persones dinamitzadores.