Acta Assemblea 19 desembre 2012

Ordre del dia:

1. Vaga general 14N

2. Flor de Maig

3. Comissions

4. Informacions

VAGA GENERAL 14N

S’ha inculpat a tres persones de l’assemblea que van ésser identificades el dia de la vaga general. Demà 20 de desembre declaren totes tres. Demanen suport econòmic en cas de sanció (potser fent ús de propostes com ara el “vermut solidari”). Des de l’assemblea es proposa fer un seguiment d’aquest cas i donar suport econòmic en cas necessari.

 


FLOR DE MAIG

L’assemblea no vol fer una valoració massa extensa sobre la inauguració del passat cap de setmana (15 i 16 de desembre) perquè considera que això ja es discutirà a la mateixa assemblea de la Flor de Maig. Aquesta tindrà lloc el proper dissabte 22 de desembre a les 19h (amb sopar “de traje” en acabar).

No obstant, la valoració global és molt positiva. Destacar només un parell d’aspectes negatius que s’han observat. El primer, que l’espai no va quedar net quan van acabar-se els concerts de dissabte. Addicionalment, es comenta que potser la Flor de Maig no és un espai idoni per fer festes, concerts o qualsevol altra activitat d’aquest tipus, que pugi tenir alguna repercussió negativa o impliqui un risc en el desenvolupament del projecte en sí de la Flor de Maig (es crida l’atenció amb el soroll de la música i la gent, l’equip de so es queda a la entrada de la Flor de Maig dies després, etc.). No es pren cap decisió al respecte perquè aquest tema ha de discutir-se a la pròpia reunió de la Flor de Maig dissabte vinent.


COMISSIONS

 

Habitatge i Laboral

S’han fusionat perquè eren pocs (unes sis persones). Van fer una reunió conjunta fa pocs dies. Han decidit reunir-se els dimecres de 19h a 22h.

 

Sanitat

Van reunir-se ahir dimarts. La setmana passada va haver-hi Consell i es va dir de tornar a presentar a l’Ajuntament les coses que se’ls havien denegat.

Comencen a haver-hi nens amb problemes de malnutrició al barri, però al Consell diuen que això és competència dels Serveis Socials, i no seva. La comissió vol discutir aquest extrem.

Han anat a diferents hospitals de Barcelona.

Demà dijous hi ha concentració al CAP d’Horta (18h).

Per unificar esforços, la comissió vol saber com actuar al barri.

Una persona de l’assemblea que va assistir a Interbarris planteja el dubte que ha sorgit sobre quina és la relació de la comissió de Sanitat amb l’assemblea del Poblenou perquè sembla ser que la comissió parla en representació de l’assemblea, quan en realitat funciona de manera autònoma.

Es diu que ningú de cap comissió no pot representar o parlar en nom de l’assemblea sense abans venir-hi i tractar-ho.

Es demana que se’ns informi sobre el què com a assemblea se’ns ha compromès, per decidir si estem conformes o no. El que es sap del cert és que com a assemblea es va recolzar la campanya de l’Euro per recepta.

Es proposa parlar amb la persona o persones de la comissió de Sanitat que han pogut parlar en alguna ocasió en nom de l’assemblea per aclarir el malentès. També es proposa que a la propera reunió de la Plataforma en defensa de la Sanitat hi assisteixi un membre de l’assemblea de Poblenou per informar sobre aquestes qüestions.

Des de l’assemblea vol aclarir-se que es dóna suport a la comissió de Sanitat, però que aquesta no hi forma part.

 

Finalment, es comenta que l’Hospital del Mar es plantegen fer una “tancada”. Des de l’assemblea es diu que se’ls donaria suport donat el cas.

L’Hort

En el marc d’un Màster d’Antropologia s’ha fet una entrevista a la gent de l’Hort (tant al Poblenou com a la resta de Barcelona) i es farà un DVD quan acabin.

 

Difusió

Entre ells es comuniquen virtualment, no fan reunions presencials. Acaben de començar a publicar un butlletí electrònic. Pregunten a l’assemblea quins continguts hauria de tenir aquest butlletí i se’ls diu que enviïn aquelles informacions que considerin més interessants, de manera sintètica, més o menys com ja venen fent fins ara.

La comissió de Consum demana actualitzar al seva llista de distribució. Hi ha unes claus per poder gestionar les diferents llistes que hi ha, però aquestes s’han perdut. Les té una persona de l’assemblea que no hi és avui i es diu de demanar-li per fer les modificacions oportunes.

 

Consum

22 de desembre: es mostra als membres de l’assemblea el model de Nadala que vol distribuir-se dissabte vinent als veïns del barri perquè es faci una reflexió sobre el model de consum que tenim.

22 de gener: hi ha programada una xerrada sobre el deute i la objecció fiscal. Hi participa Plataforma en contra del deute. Es comptarà amb la presència d’Enric Duran.

23 de febrer: tindrà lloc una assemblea conjunta amb quatre cooperatives del barri.

 

Ensenyament

S’ha preparat una carta per demanar un nou institut al barri, però no s’ha distribuït encara. La comissió planteja que potser caldria eliminar el nom de l’assemblea en aquesta carta. L’assemblea hi està d’acord, concretant que potser més endavant.

Es vol parlar també amb el Consorci d’Ensenyament del districte per explicar els motius d’aquesta demanda per a la creació de l’institut.

 

INFORMACIONS

-                Un membre de l’assemblea comenta que està anant a les reunions de Badalona es mou. Des d’aquesta iniciativa, s’ha proposat fer la cadena humana (en motiu de l’educació i d’altres reivindicacions) més llarga del país el dia 3 de març de 2013, diumenge. Aquesta començaria a Manresa per acabar a Sant Adrià del Besòs. Aquesta persona de l’assemblea, proposa continuar-la pels barris de La Verneda, Poblenou, Besòs, El Clot, etc. fins a Glòries i l’assemblea hi està d’acord.

-                Es comenta que hi ha a la venda (3,5€ aprox.) unes pancartes en crida de l’Educació que poden comprar-se i penjar-se als balcons.

-                Han acomiadat a una noia que treballava a un forn (Reikiavik) per demanar no haver de gaudir dies alterns de vacances i percebre la nòmina puntualment cada mes. Des de l’assemblea es demana tenir en compte aquest forn i no consumir-hi.

-                Es proposa que els aturats es trobin públicament per fer-se veure, fent accions puntuals periòdiques (com ara tallar el trànsit d’un carrer durant uns minuts). També és cert que existeix una assemblea d’aturats, però sembla que no estan molt en actiu. Alguns dels membres de l’assemblea en atur,  comparteixen amb la resta el seu desànim i frustració per la seva situació, fent veure a la resta que molts d’ells no actuen més sovint, molts cops, per aquest estat emocional, i no pas per manca d’iniciativa.

L’assemblea vol donar suport als aturats i es proposa, així mateix, preparar una discussió sobre l’atur, com poden organitzar-se aquestes persones per buscar feina i d’altres aspectes rellevants i útils que hi estiguin relacionats.

-                Dues persones de l’assemblea del Raval que assisteixen a la reunió d’avui ens informen que estan duent a terme un projecte per reactivar un solar al Poblenou. Es tracta d’aquestes dues persones i d’altres, amb tot un seguit de qualificacions a nivell tècnic (Medi Ambient, Arquitectura, etc.), que volen presentar una proposta en el marc dels ajuts que poden aconseguir-se en el programa Espais buits de l’Ajuntament de Barcelona. Des de l’assemblea es diu que no actuem en aquesta línia perquè actualment ja s’estan fent servir espais al barri quan es necessiten sense haver d’intermediar amb l’Administració. No obstant, se’ls diu que sempre poden assistir a les Assemblees per informar-nos sobre el que estan fent o quan necessitin informació per part nostra.

-                Es proposa preparar un debat sobre l’economia del bé comú.

 

PROPERA ASSEMBLEA: 9 DE GENER A LES 20H, Flor de Maig. Dinamitza: Xavi.