Acta Assemblea 5 desembre 2012

ASSISTÈNCIA: 25 PERSONES

INICI 20.25H.

ORDRE DEL DIA:

1. SUPORT MUTU

2. FLOR DE MAIG

3. COMISSIONS

4. INTERBARRIS

5. PROPOSTES/ALTRES

1. SUPORT MUTU

-La Magda, membre de l’ASP, es va trencar el braç a la passada Vaga General en entrebancar-se amb les fixacions dels contenidors enretirats pels Mossos. En reclamar assistència a la BRIMO aquests li van negar. Arran d’això ha posat una denúncia per iniciativa pròpia. Decidim com a Assemblea trucar-la i interessar-nos pel seu estat de salut i per si necessita ajuda a nivell judical. Na Isabel s’en ocuparà.

-Cafeta antirepressiva de l’AP Octubre pels encausts del Poblenou en les VG: S’ha posposat per desprès de festes per millorar-ne la difusió i el format. Tant aviat com es tingui es passarà el cartell.

2. FLOR DE MAIG:

Donat que les decisions sobre el tema es prenen a l’espai decisori de la Flor de Maig, aquest punt és només informatiu.

Reunió amb el districte: Del cantó del barri van participar-hi l’AAVV del Poblenou, la Coordinadora d’Entitats i tres representats de la nova Flor de Maig, i del canto institucional el regidor i dos tècnics. La seva versió és que no s’imaginaven que al barri hi hagués una demanda tant forta per mantenir oberta la Flor de Maig. Tenien en ment que l’espai servis per a fer-hi un “clúster” del disseny i les TIC (22@). A la proposta d’acord una permuta del terreny de la Flor de Maig amb els actuals propietaris, han posat pegues.

El districte ha proposat una nova reunió al gener de cara a crear una comissió veins-districte per tractar el tema. De la part veïnal es va acceptar participar-hi.

Aprofitant l’ocasió es va reclamar al districte que eviti les trabes administratives per l’ús del carrer durant la inauguració del nou ateneu el 15-16D.

- Es repassa el calendari de la inauguració, es recorda que s’ha quedat el mateix dissabte a les 10h per fer neteja de l’espai.

- Dimarts 11 a les 19.30h. Reunió de la comissió d’activitats.

- Al Museu d’Història de Catalunya es fara una exposició sobre el cooperativisme històric català, si exposan objectes de l’Ateneu.

 

3. COMISSIONS

- Consum: Segueix treballant en el projecte de coordinadora de cooperatives. Es farà una reunió amplia el proper febrer.

Xerrada 22G: Sobre desobedìencia fiscal amb Enric Duran i el Grup de treball sobre el deute de l’Acampada Catalunya.

- Horts: Divendres passat van fer el passi d’un documental i un debat posterior. Van participar-hi unes 20 persones. El proper dimarts 11 faran una xerrada sobre agricultura ecològica. Aquest dissabte vinent faran jornada de treball a l’hort indignat.

Valoren com a negatiu que en una activitat educativa d’una AMPa feta a l‘hort es va malmetre els cultius. Se’ls hi farà arribar aquesta crítica constructiva.

- Sanitat: Es recorda que les treballadores de Sant Pau s’han tancat i que és important donar suport.

 

4. INTERBARRIS:

El passat 1 de desembre va ser la jornada de reflexió de les assemblees dels barris de Barcelona i voltants. En general hem estat poc atents a aquesta iniciativa, no hi vam aportar propostes ni vam participar-hi el dia en questió. Es decideix que a la propera assemblea es llegirà l’acta de la jornada per conèixer els debats i decisions realitzades.

5. PROPOSTES/ALTRES

 

- Na Aina informa que s’està reformulant el projecte de la Teixidora. Volen fer iniciatives encarades a l’autogestió de la vida quotidiana, ja estan iniciant un grup de salut i un de gènere. Animen a qui vulgui a participar-hi.

- Es pregunta si el material de l’ASP que està guardat a la Teixidora es vol portar a la Flor de Maig. Es decideix que s’anirà a buscar per tenir-lo a l’abast.

- Documental Assemblees populars: Reapareix la persona que ens va demanar permís per filmar la vida de persones de l’assemblea social de cara a un documental sobre el 15M. Se li respon que en tot cas filmi les nostres activitats com a assemblea

PROPERA ASSEMBLEA SOCIAL EL DIMECRES 19 a les 20h.