ACTA ASSEMBLEA 17 D’OCTUBRE

ACTA ASSEMBLEA 17 D’OCTUBRE DE 2012-10-18

1.- VALORACIÓ 13.O

La manifestació i acció al Deutsh Bank es valora positivament, encara que es va fer sentir la baixa participació.

Es comenta que a altres llocs de l’estat, hi va haver més participació i la disminució de assistència es nota més a Catalunya.

Es reflexiona sobre el perquè de la baixada en la participació d’aquest tipus d’actes, i es valora que possiblement aquest any, ens ho han donat fet, no ens hem implicat en l’organització, tal vegada a fallat la difusió, i “no ens ho hem fet nostra”.

Es passa a una valoració més amplia de la disminució en la participació en el moviment en general, i es comenta la percepció que els grups s’estan disgregant, i que s’han deixat de fer coses que tinguin un significat pel moviment. La difusió seria un altra problema, i tal vegada ens l’hauríem de repensar, sobretot de cara a la jornada de reflexió.

2.- INFORMACIÓ I CONVOCATÒRIES

El proper dia 26 d’octubre, la “Interbarris” es farà a Poblenou, i un dels punts de l’ordre del dia serà tractar el tema de la difusió. Es demana més gent per col·laborar a la organització, sobretot algú de difusió.

Dissabte 27 d’octubre manifestació per l’educació pública; organitza MUCE, a les 18 a Plaça Urquinaona.
La plataforma d’educació, es va reunir la setmana passada i varen venir 8 escoles del barri i 1 IES; Es va treballar una graella amb les retallades a cadascun dels centres i les accions que s’havien fet a cada escola. Es proposa anar a la mani del 27 per “columnes”, quedar amb totes les escoles del barri a la rotonda del “tio ché”, i es proposa la possibilitat de contactar amb la comissió d’Educació d’altres barris per anar quedant a punts estratègics i anar plegades a Plaça Catalunya. Possibilitat d’utilitzar la web d’Interbarris per la convocatòria, i possibilitat de contactar amb l’assemblea de la Verneda per fer l’acció conjunta.

La propera setmana es pren decisió sobre si desallotgen la Nau. Hem d’estar atentes i tractar-ho a la propera assemblea.

Dia 25 d’octubre Vaga de farmàcies i es fa campanya contra l’euro per recepta des de la comissió de salut, intentar aconseguir més informació. Poca gent està fent l’objecció de l’euro per recepta.

La CGT comença una mobilització prèvia de cara a la vaga general, mitjançant un bus reivindicatiu que pararà en diferents punts estratègics de Barcelona. Es valora que no és necessari que s’aturi a poblenou.

14 de novembre Vaga General Europea

3.- DINÀMICA “EL CADÀVER EXQUISIT”

Es proposa realitzar una dinàmica per anar escrivint cadascuna una frase d’il·lusió/motivació, que llegirem al concloure.

4.- RETORN ASSEMBLEA PASSADA: IDEES QUE MOTIVIN

La setmana passada, es varen recollir un seguit d’idees, que s’han treballat i agrupat de la manera següent:

a/ Accions col·lectives: Es proposa deixar un espai a cada assemblea per a que algú proposi una acció col·lectiva, vegi quina energia hi ha i es formi un grup per treballar-la i portar-la més definida a la propera assemblea.

b/ Agrupació: Es proposa crear un espai a l’assemblea que sigui de suport mutu; deixar a cada assemblea un temps per a que qui vulgui expressi algun tema personal que li angoixi, i entre totes veure de buscar-hi solucions.

c/ Creació de projectes a llarg termini:Ex. Projectes d’alternatives econòmiques etc… possibilitat de fer un grup de treball.

d/ Enfangades: Proposta de simulacre de Vaga General i Teatre legislatiu per reflexionar els drets socials.

Si això agradés, es podria començar a pensar una mica, i veure sobretot quin relació tenen les comissions amb cadascun d’aquest àmbits. Pensar-ho sobretot també, de cara a la jornada.

ALTRES INFOS RELACIONADES:

A finals de mes, tindran lloc unes jornades d’economia solidària, i a Poblenou algunes entitats han començat alguna experiència així; Estaria bé anar a la Fira per agafar idees. També s’ha quedat en anar a conèixer l’experiència de la Xarxa Àurea.

Des de la comissió d’habitatge es vol fer properament una denúncia al banc per els desnonaments, encara no s’està fent perquè s’estan seguint tots els passos previs. Ja ens avisaran.
Des de la PAH, ens varen dir que el que més afectava als bancs era tocar la seva imatges, així que s’haurien d’evidenciar les protestes dins o fora de les entitats.

Es queda que per la propera assemblea es deixarà un espai, integrat com a punt de l’ordre del dia, per a la Xarxa de Suport Mutu.

Es parla del 1er aniversari de l’hort i de les activitats que hi haurà a l’hort aquest cap de setmana.

Com a cloenda, es llegeixen alternativament les frases que hem anat a puntant totes al principi d’aquest punt.