Acta Assemblea social Poblenou 19 de setembre de 2012

Acta Assemblea social Poblenou
19 de setembre de 2012
Ordre del dia
·        Valoració Festa Major
·        Interbarris
·        Mobilitzacions 25 de setembre
·        Manifestació 13 d’octubre
·        Comissions
·        Altres
 

1.      Valoració Festa Major
Es valoren les activitats organitzades per l’assemblea:
Recital poesia a l’hort indignat.- Força gent, activitat valorada molt positivament
Taller pancartes.-Positiu però no va participar gaire gent fora de l’assemblea
Cercavila.- Es valora positivament que sortís de la Flor de Maig per donar visibilitat de la situació de l’entitat. Es suggereix que pel proper any pensem en una acció més efectista, que visibilitzi l’assemblea per quan es passi pel davant de l’escenari principal del Casino. Aquest any vam corejar un lema sobre els encausats però va ser improvisat i no es va escoltar bé. També es suggereix que es podria llegir un manifest polític en la línia crítica que van utilitzar l’assemblea de joves i els versots del diables. Es comenta que es va trobar a faltar el logo de l’assemblea a la pancarta que es va penjar al balcó de la Flor de Maig, si es dona suport caldria fer-ho visible.
Rua Kaspa.- Es felicita a les persones que van decorar la carrossa. Es coincideix en l’èxit de l’acte lúdic, tothom ho va passar molt bé. Es comenta que es va discutir sobre si s’havia de donar un contingut polític a l’acte o no i finalment es va optar per què només fos lúdic. Es fa l’observació sobre que hagués calgut que en algun lloc de la carrossa fos visible que érem de l’assemblea social ja que no s’identificava qui érem.
Dinar.- Es valora positivament l’organització i la participació de les cooperatives i entitats
Taller per a la canalla.- Van participar força nens i nenes. Es va elaborar un mural amb el treball fet per la canalla respecte a les retallades. Es comenta que es podria fer servir en algun moment aquest material. Hi ha varies propostes com posar-lo quan fem paradeta o en algun acte reivindicatiu.
Cinema.- Hi ha discrepància respecte a la pel·lícula, algunes persones comenten que no es van sentir còmodes ni d’acord amb aquesta pel·lícula. Les persones que van preparar l’activitat es disculpen per si es van ferir sensibilitats. Es comenta que per un altra ocasió es faci un grupet que valori el contingut de les pel·lícules. Respecte a l’organització, la part tècnica i l’assistència es valora en positiu.
Gimcana.- Es valora positivament l’organització, la participació i la visibilització que va tenir al barri. Els i les participants es van mostrar molt motivades i creatives, es fa la reflexió sobre com es podria utilitzar aquesta manera de fer per altres accions polítiques on normalment no aconseguim aquest grau de motivació. Es felicita per la bona organització i la creativitat de les proves.
 
2.      Interbarris
La propera reunió interbarris tindrà lloc el dia 21 de setembre a les 18h. a l’Espai Obert del Carrer Violant d’Hongria. HI aniran dues persones com a representants de Poblenou (Bernat i Jose)
Tal i com es va suggerir a la darrera reunió d’interbarris Poblenou organitzarà la reunió d’octubre. Proposarem el dia 26 d’octubre. Queda pendent el lloc. Es preguntarà al Casal de Barri de la Rambla de Poblenou i a l’Ateneu Octubre. A la propera assemblea es portarà la resposta d’ambdós llocs i es decidirà. A la propera assemblea també constituirem un grup de treball per portar endavant la dinamització i organització d’aquesta reunió.
No portem cap tema concret per aquesta propera reunió però es recollirà informació sobre la manifestació del 13 d’octubre entre altres.
 
3.      Mobilitzacions 25 de setembre
Reprenem aquest tema que ja es va parlar a la darrera assemblea ja que en aquella ocasió es va considerar que teníem poca informació.
S’informa que hi ha varies organitzacions i assemblees de barri que donen suport a les mobilitzacions per iniciativa de EN PIE de Madrid. Hi ha una acció central a Madrid, on es desplaçaran persones de totes les comunitats, amb els següents objectius: Rodejar el parlament, Fer dimitir el govern, Obrir un procés constituent.
En paral·lel es convoquen mobilitzacions a altres comunitats. A Catalunya es convoca una envoltada del Parlament.
Hi ha diverses opinions. Algunes persones no veuen clara la convocatòria i tenen reticències sobre qui hi ha al darrera. Altres persones consideren que no hi ha hagut un procés horitzontal i que només han demanat el suport sense participació a la iniciativa. Es comenta, per algunes altres persones, que ha estat una iniciativa feta des d’internet utilitzant les xarxes socials i que totes les aportacions s’han fet de forma horitzontal, el que passa que si no estem acostumats a aquest mitjà costa d’entendre aquesta forma de participació, també comenten que queda clar que els objectius que es treballen són els del 15M. Hi ha una aportació sobre el perill d’il·legalitat d’aquesta acció que pot portar una forta repressió.
Finalment es fa una votació sobre si des de l’assemblea social donem suport a l’acció i es decideix que sí.
El proper diumenge dia 23 hi ha una reunió de preparació de les mobilitzacions a Plaça Catalunya, no sabem l’hora. Una persona comenta que intentarà anar-hi.
 
4.      Manifestació 13 d’octubre
Es comenta que el 13 d’octubre s’ha convocat una manifestació a nivell mundial com la que va tenir lloc l’any passat el 15 d’octubre. Tot i que se sap que fa temps que s’està preparant ningú té prou informació.
Es deixa aquest punt per a la propera assemblea. Es recollirà informació a la reunió d’interbarris.
 
5.      Comissions
La comissió d’economia comenta que tot i que la Festa Major ha generat despeses encara tenim  superàvit .
Es recorden les dues properes xerrades: dijous 21  Presentació del llibre Vides Hipotecades amb debat sobre com podem recuperar el nostre dret a un habitatge digne? (Biblioteca Manel Arranz)
I el 2 d’octubre sobre l’objecció a l’euro per recepta i les retallades en sanitat (Casal d’avis Can Saladrigas)
 
6.      Varis
Festa Major Mercè alternativa: S’informa de les accions alternatives que es faran dins les festes de la Mercè.
 
Dia 21-9-12 Pregó alternatiu a les 19h a Plaça Sant Jaume
Dia 24-9-12 Missa alternativa a les 12h a la Basílica de la Mercè
 
Festa Major Esquerra de l’Eixample: S’informa de les activitats que es faran durant els dies 1-2-3-4 d’octubre sobre consum, menjar millor, quina Barcelona volem i presentació de Som energia
Coordinació assemblees properes: Des de fa uns mesos que les assemblees properes al Poblenou (Sant Martí, Verneda, Sant Adrià, Badalona) proposen coordinar-nos aprofitant la proximitat territorial. S’inicia un debat i es decideix no duplicar espais de coordinació. Per coordinar-nos amb la resta de barris tenim l’espai interbarris. Els hi comentarem que els proposem estar comunicats sobre les diverses accions que fem i facin per organitzar-nos per coses concretes però no crear un nou espai de coordinació.
Informació Vaga general 31 d’octubre: S’informa que al CGT ha convocat vaga general pel 31 d’octubre sense el suport de CCOO ni UGT. La diferencia entre postures radica en que CGT vol aprofitar aquest moment de mobilitzacions per qüestionar el sistema i les altres organitzacions sindicals majoritàries focalitzen la lluita per tornar a la situació que es tenia abans de les retallades.
Es proposa que es vagi reflexionant sobre si es vol donar suport a aquesta vaga i ho deixem pendent per una propera assemblea.
Xerrada sobre vaguisme: Es proposa fer una xerrada sobre el significat de la vaga i una mirada històrica sobre la funcionalitat d’aquesta. Es veu interessant el tema sempre que hi hagi representada una postura contraria a la vaga. Es proposa fer-la en forma de debat i/o taula rodona. Queda pendent grup per treballar-ho i fer-la a mitjans d’octubre.
Objectius assemblea: Algunes persones manifesten les ganes de parlar sobre els objectius de l’assemblea. Es recorda que es van fer unes jornades el darrer febrer on es va treballar sobre això. Surt una iniciativa de recollir el material treballat a les darreres jornades, presentar-ho a l’assemblea i preparar unes noves jornades on es treballi des de la feina ja feta.
Comissió habitatge: Aquesta tarda i paral·lelament a l’assemblea la comissió d’habitatge ha realitzat un taller formatiu sobre temes legals que afecten als desnonaments. Els companys arriben just al final de l’assemblea i informen que hi han assistit també algunes persones de l’AAVV i es valora positivament la formació rebuda així com la creació de xarxa al barri amb altres entitats. Tenen força informació per poder atendre els afectats i afectades per la hipoteca del barri.
S’informa d’una darrera reunió de Sanitat on es va parlar de les retallades de drets sanitaris a la població segons la seva situació laboral. Es queda aquest tema pendent de tractar durant la xerrada de sanitat del 2 d’octubre.