Acta del 12 de setembre 2012

Ordre del dia

  • Últims preparatius de la gimcana indignada de les Festes
  • Informació de la primera jornada d’escola i reunió de la plataforma d’educació del barri
  • Informació i propostes de la Comissió de Salut
  • Planificació de properes xerrades i taller

Es proposa l’ordre del dia preparat per les dues dinamitzadores i s’aprova  juntament amb la intenció de controlar molt el temps per tal de que sigui una assemblea curta ja que estem en setmana de festa major i totes i tots tenim moltes activitats a fer i el temps ocupat. Per aquest motiu el primer punt de l’ordre del dia que seria valoració de les activitats realitzades a la Festa Major es deixa per la propera assemblea que hi haurà més gent i a més s’haurà acabat i es podrà fer globalment.

1) Últims preparatius de la gimcana indignada de les Festes. S’inicia doncs l’Assemblea parlant de l’activitat de la gimcana indignada que es farà el proper dissabte i els problemes tècnics a resoldre: manca de 2 persones per els controls, que surten en aquells moments de la mateixa assemblea, necessitat de tornar a fer una convocatòria al mail dels 700 perquè  s’animi més gent, concreció dels punts i hora de trobada etc…

2) Informació de la primera jornada d’escola i reunió de la plataforma d’educació del barri. Sembla que només hi ha una escola : l’escola Fluvià, que ha fet vaga aquest primer dia però n’hi ha d’altres que han llençat la consigna d’anar aquest primer dia, el 12 de setembre, amb samarreta groga i s’ha vist bastant ambient de samarretes grogues per el barri. A la reunió de la plataforma d’educació de la setmana anterior es va començar a treballar la idea de fer com l’any passat: convertir els dimecres en dia de la samarreta groga i mirar la possibilitat de fer una gran xiulada a la porta de les escoles, possiblement a l’hora d’entrada. Quan s’hagi estès per totes les escoles del barri, a mitjans d’Octubre, ens podem plantejar una acció unitària per a tot el barri, com una concentració a la Rambla o alguna cosa que faci visible el descontent de les escoles i les famílies.

3) INFORMACIÓ I PROPOSTES DE LA COMISSIÓ SALUT. Tal com es va dir el l’Assemblea passada aquest era un punt fonamental  i es demanaria que alguna persona de la Comissió de salut vingués a informar sobre el treball que estan realitzant. Pren la paraula un representant de la Comissió de salut per explicar que un dels darrers acords amb l’Ass Soc del PN està en marxa i el 2 d’Octubre es farà una xerrada al casal de gent gran de Can Saladrigues. S’organitza conjuntament amb l’AAVV del Poble Nou. Els temes a tractar són el Real Decreto del govern de l’estat i el tema del euro per medicament. Està confirmada la presència del dr Roger Landón membre de “Defensa sanitatbcn, i pendent de confirmar el dr Toni Barbara, metge i membre de Dempeus.

El primer dels dos temes és l’ofensiva més gran dels últims vint-i-cinc anys en contra de la salut i suposa la desaparició de la sanitat universal, El segon suposa repagar allò que ja hem pagat, representa l’impost sobre la malaltia, és a dir l’impost sobre els més febles.

Una persona de l’assemblea proposa potenciar que el col·lectiu de gent gran del barri participi. Pensant com es podria aconseguir surt la idea de convidar al col·lectiu dels iaioflautes  a la xerrada i afavorir la seva  intervenció per tal de veure si es pot esperonar a la gent a lluitar i afegir.se a les campanyes en defensa de la salut del barri. La proposta es acollida favorablement per a tota l’assemblea.

El representant de la CC de salut informa que hi ha més xerrades previstes al barri però falta concretar data, per exemple: Casal de gent gran de Paraguai- Perú. Informa dels contactes realitzats amb les AAVV de Diagonal Mar i Front Marítim que ja fa un treball en torn de l’euro per recepta. També hi ha la intenció de que totes les entitats del barri signin un manifest de rebuig sobre les retallades en salut.

Es proposa que hi hagi una planificació conjunta de la CC de sanitat amb l’AAVV del Poble Nou i l’Ass Social, per no trepitjar dates i planificar temes logístics de les activitats que es poden  dur a terme. Totes les idees són bones, cal coordinar-les i valorar les més efectives.  Entre elles: Sortir al carrer amb armilles o samarretes grogues a repartir fulls i fotocopiar DNI gratuïtament amb una fotocopiadora portàtil ja que són necessaris per fer objecció a l’euro per medicament. Si hi ha moltes objeccions a pagar es pot posar en marxa procediments legals per manifestar contradiccions de la mesura recaptatòria. La Comissió de Sanitat del Poblenou, elaborarà materials que ajudin a entendre els moments pels que passem i entre totes podem veure com s’expressen de la forma més pedagògica possible per distribuir-los entre els nostres veïns i veïnes.

4) Planificació de properes xerrades i tallers: La Comissió d’Habitatge confirma la xerrada ja programada per el proper dijous dia 20 amb l’Ada Colau i l’Adrià Alemany. Es tracta de la presentació del llibre Vides Hipotecades i l’explicació del projecte de Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, posteriorment s’obrirà un debat sobre com podem recuperar el nostre dret a un habitatge digne. Es decideix fer-la a la Biblioteca de Can Saladrigues el dijous a les 7 de la tarda. S’acorda constituir un grup per anar a penjar cartells informatius i fer difusió de la xerrada. 

El dimecres 19 es farà un taller de formació sobre els desnonaments a la mateixa hora de l’Assemblea, és a dir a les 7,30 h. de la tarda.

Es parla de dues possibles xerrades més una sobre independentisme o nacionalisme i un altra sobre democràcia inclusiva, però es decideix concretar en una propera assemblea.

5) Es convoca la propera assemblea per dimecres vinent, dia 19, i surten dues persones per dinamitzar i prendre acta, que són el Bernat i la Isabel. D’aquesta manera s’acaba l’assemblea puntualment a les 20,30h. Tal com estava previst.