Manifestació pel dret a la salut

La nova Plataforma “Pel Dret a la Salut” ens estrenem a Barcelona amb una manifestació el proper Dissabte 28 Juliol, 11.30 h
Lloc: Rambla del Raval (fins a la Pl. Sant Jaume)http://wp.me/p1Hmbt-1fLEls ja gairebé 50 col·lectius formants convoquem conjuntament una manifestació contra el Reial Decret 16/2012 que converteix la nostra Sanitat Pública en una sanitat racista, classista i masclista.

1.- Suprimeix el dret a la salut com a dret universal, limitant l’accés a les persones  immigrades indocumentades, els joves majors de 26 anys que no han cotitzat a la Seguretat Social, les persones que treballen en l’economia informal o les dones que s’han dedicat al treball domèstic.

2.- Introdueix barreres econòmiques en l’accés a tractaments, com el repagament per medicaments als pensionistes o el pagament dels trasllats no urgents en ambulància, de l’alimentació artificial, entre d’altres.

3.- Redueix l’eficiència de les mesures preventives i de control de la salut
pública, ja que col·lapsarà els serveis d’urgències, obstaculitzarà la prevenció de
malalties, farà minvar la qualitat del servei i perjudicarà la tasca dels professionals.

4.- No contribueix a la sostenibilitat de la Sanitat Pública perquè al deteriorar la
qualitat de la sanitat pública, promou el recurs de les famílies a la sanitat privada i n’augmenta l’endeutament. A més, no afronta les actuals mancances del sistema.

Aquesta mesura se suma a les altres agressions del Govern de la Generalitat a la Sanitat Pública, com l’euro per recepta, la reducció de llits o el tancament de plantes i serveis sencers. I DIEM PROU!

Amb aquesta mobilització arrenca la ‘Plataforma Pel Dret a la Salut’, un espai unitari per lluitar contra totes les agressions que està patint la Sanitat Pública.

Lluitem perquè no ens retallin la salut i el futur!

NO a una sanitat classista, racista i masclista