Acta del 27 de juny

Ordre del dia

  1. Valoració revetlla de Sant Joan
  2. Proposta de Vaga General Indefinida
  3. Informació de les Comissions
  4. Festa major
  5. Periodicitat assemblees estiu
  6. Coordinació Interbarris

Valoració revetlla de Sant Joan

En general es dona una valoració positiva de la revetlla de Sant Joan, tot i que es considera que va ser poc reivindicativa. Es valora molt positivament la participació de gent d’edats molt diverses. Fins el proper dilluns no sabrem com ha anat el tema econòmic doncs encara no s’ha reunit la comissió que ho va organitzar, encara que a priori sembla que el sopar ens permetrà recaptar fons per les encausades. El vídeo de presentació de l’assemblea ha agradat a tothom, encara que es comenta que no es fa esment en cap moment a les encausades del 29-M. S’informa que s’ha comprat una paella per a 80 persones i que es deixa a disposició del col·lectius o entitats que la necessitin. També es disposa de les receptes per a fer paella amb les quantitats.

Proposta de Vaga General Indefinida

Es presenta la proposta de començar a treballar mitjançant debats, xerrades, xarxes socials, etc. La possibilitat de convocar una vaga general indefinida. Davant el moment que estem vivint i veient que les injustícies i les agressions no tenen aturador, es veu la necessitat de dir prou, un moment o altre. Aquesta proposta estaria oberta inicialment i es basaria en anar estenent el concepte fins aconseguir sensibilitzar a la ciutadania i poder convocar aquesta vaga aprofitant, o no, una convocatòria unitària per part dels sindicats. Quedem en fer una assemblea centrada en aquest punt i es demana d’obrir un debat sobre accions prioritàries davant l’allau de convocatòries que tenim.

Informació de les Comissions

Sanitat

Proposen d’engegar una campanya animant a les veïnes a no pagar l’euro per medicament. Per això demanen la col·laboració de l’assemblea. Veient que encara no hi ha una campanya prou estructurada, es proposa de fer una xerrada informativa al casal d’Avis, per exemple, per tal d’estendre el missatge entre les persones més afectades com ara gent gran i malats crònics. Tant aviat com ho tinguin preparat ens informaran. Mentrestant anirem difonent un text informatiu sobre la objecció d’aquest pagament.

Solidaritat

Es demana d’ajornar el vermut previst pel diumenge dia 1 fins al diumenge dia 8, així donarà temps de preparar una exposició de fotografies sobre la Flor de Maig.

Difusió

Es demana a la comissió difusió que actualitzi els continguts de la web. Diuen que ja ho tenen previst.

Consum

Ens diuen que ens han convidat a participar a una exposició a Can Felipa sobre aliments. No tenim clar qui la organitza ni l’objectiu i decidim de no participar-hi.

Festa major

Sembla ser que hi haurà algun canvi d’ubicació de les activitats proposades inicialment Alguns espais ja estaven ocupats. Properament es farà arribar una graella amb les activitats, horaris i persones responsables. Es proposa de fer una paella per al dinar de festa major. La comissió encarregada ho estudiarà amb la resta d’entitats i informarà a l’assemblea.

Periodicitat assemblees estiu

La propera assemblea es convoca per dimecres 11 de juliol amb la finalitat de debatre sobre les propostes presentades i sobre les prioritats a l’hora de participar o engegar accions. A partir d’aquesta assemblea es decidirà el calendari d’estiu que segurament serà quinzenal.

Coordinació Interbarris

Es llegeix l’ordre del dia de la propera interbarris i es demana a les persones que hi assistiran que escoltin les propostes que es presenten i també es demana que plantegin d’obrir el debat a la coordinadora sobre la Vaga General Indefinida. També es demana que ens informin sobre els grups de treball que es formin sobre temes puntuals per tal de veure si algú de l’assemblea s’hi pot sumar.

Donem per acabada l’assemblea.