Carta als comerciants del barri

Benvolguts i benvolgudes,

Decepció, ràbia, impotència…. Tot això vam sentir en el moment que l’Ajuntament ens va comunicar que, a petició de l’eix comercial del Poblenou, no ens permetrien tirar endavant el Mercat de productes ecològics emmarcat dins les festes de Maig del barri.

En primer lloc voldríem aclarir que el mercat que s’havia organitzat no tenia una finalitat de lucre sinó que l’objectiu era difondre un altre model d’alimentar-se amb productes de proximitat, d’origen ecològic i d’una manera justa i responsable.

En segon lloc pensem que fomentar el consum de productes ecològics afavoreix els comerços del barri que es dediquen a la comercialització d’aquests aliments. Es dóna el cas de que els organitzadors d’aquest Mercat som clients habituals que consumim aquests productes.

També dir que ens hagués semblat més adient que si la realització d’aquest acte creava malestar, hauria estat més fàcil per tothom haver contactat amb les cooperatives de consum del barri i no adreçar-se directament a l’Ajuntament.

Per finalitzar l’argumentació voldríem recordar que des de l’assemblea social del Poblenou sempre hem potenciat el consum local apostant per les petites botigues del barri amb la nostra campanya “els diners del Poblenou per al Poblenou”. Val a dir que també ens sentim compromesos amb la idea del cooperativisme, una forma de consum diferent i una opció que alguns veïns i veïnes porten desenvolupant des de fa força anys sense detriment del comerç del barri. En tot cas són opcions que lliurement les persones podem triar i que amb accions de boicot com la recentment portada a terme només serveix per evidenciar el posicionament de cadascú.

La nostra idea és seguir treballant per un consum responsable, ecològic, de proximitat i responsable i per a la lliure organització de la societat per aconseguir aquest objectiu. Considerem que l’alimentació sana és un dret i no un negoci.

Assemblea Social del Poblenou