Acta de l’assemblea del 13 de juny

Ordre del dia

 1. Organització Sant Joan
 2. Informació sobre propers esdeveniments
 3. Informació comissions i grups de treball
 4. Organització propera Festa Major
 5. Calendari properes assemblees i estiu

Organització Sant Joan

A la darrera reunió dels col·lectius que organitzen la revetlla es decideix que dels beneficis que es treguin un 50% serà pels encausats del dia de la vaga general i un 50% com a pot per la Festa Major i per comprar estris que quedin pel barri tipus paelleres, plats i gots, etc.

Es passarà una full de càlcul on s’apuntaran les persones que vulguin i puguin col·laborar en l’organització de la festa, amb els diferents horaris i tasques. Les persones de l’assemblea social participaran conjuntament amb les dels altres col·lectius.

S’informa que s’està treballant per aconseguir una tarima, taules i cadires de l’Ajuntament. Fruit de les retallades de moment només donen el punt de llum i tallen el carrer (final de la Rambla davant el descampat ton es farà la foguera)

A partir de dilluns es poden comprar els tiquets del sopar al local de l’Octubre. Costaran 7 euros (paella, coca i cava). S’han fet 100 tiquets, més no es poden fer doncs logísticament seria massa complicat.

També a partir de dilluns hi haurà disponibilitat a l’Octubre de cartells per fer difusió de la revetlla. Hi haurà 10 per col·lectiu.

Aquest any es donaran gots de plàstic dur, es cobrarà un euro i quan es torni el got es retornaran 50 cèntims. La idea és anar fent provisions d’aquest material reutilitzable però per aquest any només s’han pogut fer gots.

Es demana que es faci difusió per tal que cadascú porti els seus estris per sopar (plat, coberts, tovallons, etc.) Des de l’assemblea es veu la necessitat d’anar-nos acostumant a no fer servir estris per llençar.

S’ha de preparar un vídeo d’uns tres minuts explicant que és l’assemblea social i com entenem la festa de la revetlla de Sant Joan.

Cada col·lectiu participant farà un vídeo d’aquestes característiques i es passarà durant la festa.

Els col·lectius participants a la revetlla són: Ateneu Octubre, Assemblea de joves, 9 gats, Teixidora, Assemblea social, Rakxa.

Informació sobre propers esdeveniments

 • Diumenge 17 de juny al Parc de la Ciutadella durant tot el dia Jornada sobre autogestió de les ciutats. Organitza Universitat Indignada.
 • Dijous 21 de juny a la Rambles de Barcelona, escridassada col·lectiva a la Consellera Rigau per part dels col·lectius d’educació a les 17,30.
 • Dijous 21 de juny a la Rambla de Poblenou la plataforma per l’educació pública organitza una xiulada col·lectiva amb totes les escoles del barri a les 18h davant el Casino.
 • Dissabte 16 de juny a les 11,30h a Plaça Catalunya manifestació en contra de les retallades, pro detinguts 29M, rescat, etc.
 • Diumenge 17 de juny a les 19,30h concentració a Plaça Sant Jaume en contra d’Eurovegas.
 • Dimarts 26 de juny assemblea de la plataforma la Flor de Maig pel barri al Centre de barri de la Rambla per preparar una assemblea oberta a tothom per pensar conjuntament el sentit de la reivindicació.

Informació comissions i grups de treball

Comissió Hort

Es recorda que dissabte hi ha el recital de poesia a l’hort. Cal portar menjar pel vermut solidari. Caldria ser allà a partir de les 18,30h per anar preparant les coses.

Comissió Consum

Es llegeix la carta que s’ha preparat per lliurar al president de l’eix comercial i a la botiga Vida Meva. S’aprova la carta i es queda dilluns dia 18 a les 19h a la Plaça dels Indignats per anar a portar-les en grup.

Es proposa que la carta surti a la revista de l’AAVV per donar visibilitat al què va passar.

Es proposa fer una xerrada sobre els rebuts de l’aigua i la llum. Es queda pel dia 27 de setembre

Comissió Habitatge

Es farà la xerrada de la PAH i de la cooperativa integral en una mateixa sessió. S’havia demanat el dia 20 de setembre.

 • Queda pendent veure quin dia es fa la xerrada per a la presentació de l’informe sobre dret penal i drets humans. S’estudiarà de nou la data.
 • El Centre de Barri a passat una carta per tal que els diferents col·lectius demanin en el transcurs de les dues properes setmanes les cessions d’espais que necessitin pel proper trimestre.

Organització propera Festa Major

Es presenta una proposta de màxims elaborada pel grup de treball que va sortir a la darrera assemblea. Cal veure si s’aprova i si surt gent per portar-ho endavant.

Han preparat totes les activitats amb l’eix reivindicatiu de la Flor de Maig

1r divendres FM. Taller cartells a la Plaça dels indignats. Serien cartells tipus bafarada amb lemes reivindicatius però sense acabar les frases.

1r. dissabte FM. Pel matí: Punt d’informació i vermut a la Rambla es convidarà la gent que acabi les frases dels cartells reivindicatius. Per la tarda: Participació a la rua portant els cartells que s’han elaborat. Preparació d’accions tipus performance per anar fent durant la rua davant llocs estratègics. Per la nit: Elaboració d’una carrossa per participar a la rua alternativa.

1r diumenge FM. Pel matí: conjuntament amb la plataforma d’educació organitzar activitats per les criatures amb un missatge de reivindicació de l’escola pública. Migdia: Dinar al carrer a la Plaça dels indignats (surt per votació després de veure la possibilitat de fer-ho davant la Flor de Maig) proposar fer aquest dinar als diferents col·lectius propers a l’assemblea: Octubre, plataforma Flor de Maig, i les cooperatives de consum del barri.

Algun dia entre setmana FM. Cinema documental al carrer

2n dissabte FM. Tarda: Gimcana interbarris indignada obert a tota la gent del barri. Nit: Concert i ball davant la Flor de Maig

Surten grups de persones per preparar totes les activitats proposades excepte el concert ball, que es decideix no portar endavant, ja que això suposaria haver de demanar permís i sinó ho féssim comportaria problemes. S’informarà a la coordinadora d’entitats de les activitats que es faran com assemblea social.

El grup que ha proposat el calendari d’activitats farà la coordinació de la resta de grups.

Es proposa crear un espai propi de l’assemblea, tipus punt d’informació, que tingui permanència durant tota la Festa Major per facilitar els temes logístics. Queda pendent veure on i com es farà.

Surten dues propostes noves: Una cursa d’andròmines marítimes… hi ha gent engrescada i caldrà veure si va prenent forma. L’altra proposta és fer una exposició de fotografies de les manifestacions del 15M en 3D. Aquesta darrera sembla que es podrà portar a terme sense problemes només caldrà veure els llocs on exposar-la. La persona que ho proposa ho pot fer.

Calendari properes assemblees i estiu

Propera assemblea el dia 27 de juny a les 20h Plaça dels Indignats.

A la propera assemblea es parlarà de la temporalització de les assemblees durant l’estiu.