Acta de l’assemblea del 9 de maig

Ordre del dia

  1. Accions 12M 15M
  2. Informació comissions
  3. Encausats
  4. Altres

Accions 12M 15M

Com a barri decidim:

  • 12M: trobar-nos a les 16.30 h a la rodona del Casino. Passarem per Glories a les 17 h, on ens trobarem amb les columnes d’altres barris i arribarem plegats a les 18 h a la plaça Catalunya.
  • 12M: sopar junts a la plaça Catalunya després de l’assemblea general (l’hora prevista de l’assemblea és les 21 h). Ens trobarem a la zona de barris. Sopar “de traje”.
  • 12M: tot i que no està clar si hi haurà un punt per a cada barri o un punt per als barris, s’acorda portar informació de l’Assemblea Social del Poblenou i guardiola.
  • En algun moment del 12M 15M hi haurà un espai perquè els barris puguin compartir les experiències d’aquest darrer any. La Magalí, la Carlota i l’Àngels s’ofereixen per fer-ne una recopilació.

Programa del 12M 15M: http://12m15m.acampadadebarcelona.org/388/

Difusió 12M 15M

S’acorda muntar el punt d’informació a la rambla del Poblenou dissabte al matí, d’11 a 14 h. La Carme i la Magalí s’ofereixen per anar a buscar més elements de difusió. Portaran els fullets directament al punt d’informació i els cartells a l’Octubre. Lloc de recollida de material: Àgora: plaça Catalunya, 9, 4t 2a; i carrer de la Cera, 1, bis (en horari de botiga).

Informació comissions

Habitatge

Membres de la comissió i de l’AV van assistir al ple per visibilitzar el cas de la persona del barri que té una ordre de desallotjament. Es va demanar que Serveis Socials s’impliquessin en el cas i ja han començat a actuar. S’està preparant una acció contra una entitat bancària. La trobada per preparar l’acció serà el pròxim dimarts, a les 19.30 h. Per correu electrònic s’informarà del lloc de la trobada per a les persones que hi vulguin participar.

Consum

Es recorda que dijous, 17 de maig, a les 19.30 h, a la Biblioteca, hi haurà una xerrada sobre l’objecció fiscal a la despesa militar.

Difusió

S’informa que 19/5 hi ha un documental sobre consum.

Informació encausats

Hi ha un compte de la Caixa, titularitat de l’AV, perquè qui vulgui solidaritzar-se amb els encausats pugui fer-ne aportacions. Es debat sobre la possibilitat d’obrir un compte a Triodos.

Es valora molt positivament el vermut solidari. Es proposa fer alguna acció semblant per a les Festes de Maig. La Comissió de Consum farà una proposta a la propera assemblea.

Altres

S’informa del desallotjament de la Rimaia.

S’informa, per als que han arribat tard, que els mossos han vingut abans que comencés la cercavila per fer-nos saber que si ens reunim més de 20 persones s’ha d’avisar entre 30 i 10 dies abans a qualsevol comissaria. Avisen que si no ho fem podrien posar-nos multes de milers d’euros. A l’assemblea es comenta la necessitat de conèixer bé el que diu aquest article de la llei.

S’informa que és l’Any del Cooperativisme i que s’està fent una recerca de les cooperatives obreres de principi de segle del Poblenou. El 19 de maig, a les 10 h, hi ha una trobada a Can Felipa per fer un recorregut per aquestes cooperatives. Aquesta recerca s’emmarca en el projecte La Ciutat Invisible.

Es proposa una acció per identificar els pisos del barri propietat de Bankia per tal de demanar que esdevinguin públics. El Xavi s’ofereix per anar a l’oficina del barri i demanar la llista dels pisos.

S’informa que a la reunió preparatòria de Sant Joan s’ha acordat que el sopar s’assumeixi des de l’Assemblea i cal acabar de concretar si la resta de beneficis són per a motius antirepressius.

Es proposa que a pròxima assemblea es parli sobre si volem un espai per a la Festa Major.

Propera assemblea 16/05, a les 20 h, a Can Felipa.
Dinamitzaran la Miren, el Xavi i el César