Acta de l’assemblea del 25 d’abril

Ordre del dia

 1. Encausats Vaga
 2. Properes mobilitzacions 1 maig, 3-4 de maig i 15 de maig
 3. Novetats Comissions, interbarris i altres informacions

La Comissió de Solidaritat pels detinguts, presenta una proposta d’octaveta per denunciar la repressió policial, la situació de les persones encausades per la vaga, i recollir el suport de veïns i veïnes del barri. Es fan aportacions i esmenes al text presentat que es recullen per part de la comissió de solidaritat.

S’obre també un torn per presentar propostes per tal de recollir fons i fer difusió de la injusta situació de les persones detingudes i encausades al barri.

 • Concert a la Flor de Maig per les festes del 18-19 o 20 de maig (pendent concretar)
 • Sopar popular per Sant Joan (pendent pactar amb col·lectius organitzadors)
 • Recollida de donacions a nivell individual (possibilitat d’obrir un compte)
 • Objecció fiscal. Pensar en alguna estratègia per poder invertir els diners de la declaració de la renda en algun sistema de “suport social”
 • “Bons d’Ajut”. Mitjançant una Rifa (ex. Cistella Sant Joan), vendre butlletes per finançar les despeses dels encausats

Es debat sobre les diferents iniciatives, es conclou que cap de les iniciatives és excloent, així que s’acorda que per la propera assemblea les persones responsables de cada iniciativa les treballin i les tornin a portar a l’assemblea.

1 maig manifestació per la tarda convocada per sindicats majoritaris. Sense propostes per part de l’assemblea

3-4 de maig Trobada del BCE a Barcelona. Pendent propostes sobre alguna acció unitària, i es proposa elaborar díptic informatiu de protesta contra el BCE per repartir entre les veïnes del barri.

15 de maig Les representants de l’assemblea de Poble Nou que varen assistir a l’espai de coordinació d’inter-barris exposen les propostes que varen sortir i ens informen del que es va parlar a la trobada:

 • Proposta d’acampada a Plaça Catalunya per la commemoració del 15 de maig
 • Debat sobre l’assumpció del deute dels Cartells del “15 d’octubre” per part de la comissió econòmica de Plaça Catalunya” des de Poble nou ja es va decidir finançar 50 €, que s’hauran de portar al proper espai de coordinació.
 • Debat sobre si s’han de dissoldre les comissions de Plaça Catalunya. Des de Poble Nou, s’està d’acord en que continuïn però que no son representatives.
 • Des de l’assemblea de Gràcia es proposa que totes les activitats per recaptar fons es divideixin al 50%: La meitat a la caixa de resistència de cada assemblea i l’altra a una caixa de resistència comuna al espai de coordinació.

Pendent relleu per la representació de Poble Nou a proper espai de coordinació Inter-barris. Surten voluntàries per proper espai però s’hauria de presentar alguna voluntària més.

Es proposa tornar a fer la parada informativa a la rambla, i es recullen els noms de les voluntàries per ser-hi.

Des de difusió es proposa acte públic amb escuts “tipus Astèrix” de 2.50 € de cost, i es posarien a la venda a 5 €

Es fa repàs de les properes xerrades i activitats d’interès…

Es proposta i accepta fer la propera assemblea a la Rambla, a la rotonda del Casino.