Acta de l’assemblea del 8 de febrer

Ordre del dia

 1. Data propera assemblea i persones per dinamitzar
 2. Valoració assemblea metro
 3. Valoració xerrada sobre mobilitat
 4. Jornada social
 5. Repensar solar (proposta)
 6. Interbarris
 7. Comissions
 8. Informacions: Concentració ple districte / vaga TMB / varis

Propera assemblea / dinamització

Es concreta la data per la propera assemblea: 22 de febrer a les 20h 2a planta Can Felipa.

Dinamitzarà: Jordi, torn de paraules Isabel.

Valoracions assemblea metro

Es valora positivament l’acció del metro. La resposta de la gent que utilitzava aquest transport va ser molt receptiva. Va ser positiva la participació d’un treballador del metro actualment en lluita.

Com a coses a millorar es comenta: preparar amb antelació les consignes que es faran servir i la quantitat de octavetes a repartir, ja que ens vam quedar curtes.

Es comenta l’èxit de la T11, iniciativa que surt d’un membre de l’assemblea de Poblenou, com s’està fent servir cada vegada més amb l’objectiu que es converteixi en un fet normal aprofitar el viatge. Si ho fes servir només un 10% dels passatgers del transport públic representarien 15.000 viatges gratuïts. S’observa que l’Ajuntament no s’ha pres gens bé aquesta iniciativa.

Es comenta que el fet d’haver encartellat l’interior de dos metros (un de cada direcció) va suposar la retirada d’aquests quan van finalitzar el seu trajecte, és una decisió habitual quan passen aquest tipus de coses. Es proposa comentar a la propera reunió d’Interbarris fer una encartellada a varies línies de metro a l’hora entre els diferents barris ja que suposaria retirar un munt de metros i tindria força repercussió.

Valoració xerrada mobilitat

Es comenta que va ser massa tècnica. Algunes persones pensaven que es parlaria de la pujada del transport públic i possibles accions a fer respecte a aquest tema.

Des de les persones que ho van preparar es diu que s’havia previst que participés un sindicalista de TMB, com que no va venir, la xerrada va prendre un to més tècnic.

Es diu que milloraria el contingut de les xerrades si es parlés prèviament a l’assemblea. Des de difusió es comenta que el tema preparació xerrades està totalment obert i que les comissions o persones individuals poden enviar propostes.

Es demana que les xerrades tractin temes d’actualitat.

La valoració sobre la participació es que va haver poca gent. Hi ha diverses interpretacions: per una part que es va fer poca difusió i es va fer tard. Es parla de millorar el tema difusió de les xerrades.

Jornada social

La jornada social tindrà lloc el dia 11 de febrer al Centre de barri de la Rambla del Poblenou.

S’ha fet arribar un mail a la llista dels 700 amb l’estructura de la jornada.

S’explica l’estructura de la jornada, estarà estructurada en tres blocs:

 1. Respecte a l’assemblea. Es demana que es portin pensades idees entorn a tres preguntes: Què representa per a tu l’assemblea? Què t’agradaria canviar? Què és el millor de l’assemblea per a tu? D’aquesta manera la primera dinàmica pot ser més ràpida i més rica doncs ja haurem pensat sobre això.
 2. Respecte a les comissions i els objectius d’aquestes i de l’assemblea.
 3. Respecte a la tipologia d’accions.

Al migdia hi haurà un dinar, cadascú portarà coses per compartir. I per finalitzar la jornada es farà un cercatasques. Es començarà anant a la Flor de Maig per donar-los suport davant la noticia del seu tancament per part de l’Ajuntament. Seguidament farem el recorregut per: El Timbal, l’Aguaribay i l’Octubre.

Repensar solars

Es presenten dos investigadors del Màster d’Intervenció i Gestió Ambiental de la Universitat de Barcelona. Estan preparant una investigació participativa per dotar d’ús temporal els solars buits del 22@. Volen fer un inventari dels solars buit i volen saber les necessitats i interessos dels veïns i veïnes del barri.

Està previst fer una reunió amb totes les entitats del barri i gent interessada el dia 16 de febrer al Casal de barri de la Rambla a les 19,30h. Es convida a tothom, i es passa un full per anotar els mails d’aquelles persones que vulguin rebre més informació.

Se’ls hi comenta que des de l’Assemblea s’ha ocupat un solar per fer un hort des de la perspectiva d’utilitzar solars buits per ús del barri.

Interbarris

S’expliquen diferents propostes i accions que van sortir a les dues darreres reunions d’Interbarris on s’ha assistit com assemblea de Poblenou:

 • Carnestoltes: Hi ha una proposta del barri de Muntanya i Carmel de fer un carnaval indignat amb el lema “No a la privatització de l’espai públic” al Parc Güell, aprofitant per reivindicar que no es privatitzi. El dia 18 de febrer durant tot el dia. Per preparar les activitats es reuniran el dia 9 de febrer al centre cívic del Carmel a les 18h30.
 • Engantxines bancs: L’Assemblea de les Corts han fet unes engantxines amb format preguntes que qüestionen les activitats dels bancs, per posar als caixers. Es comenta que ho faran cada divendres amb la finalitat que quedin posades tot el cap de setmana. La comissió de consum de la nostra assemblea havia pres la idea per posar-la en marxa a Poblenou.
 • Vídeo Hostesses al metro: La gravació d’àudio de l’acció hostesses al metro està disponible per aquelles assemblees de barri que la vulguin fer servir.
 • Plens de districte: L’assemblea de Gràcia comenta que cal fomentar accions per fer als plens de districte.
 • Assemblees properes en el territori: L’assemblea del Carmel proposa fomentar el treball entre assemblees properes per fer accions amb més força.
 • Desnonaments de bancs: L’assemblea de Poble Sec farà una acció teatralitzada que simuli el desnonament d’un banc.
 • Assemblea constituent: S’ha creat un grup de treball que vol reproduir el que s’ha fet a Islàndia reivindicant el dret a decidir dels pobles. Es reuneixen cada dimarts a l’espai Àurea C/ Sardenya, 26, no sabem l’hora.
 • Acampada a Plaça Catalunya: 16 març es vol tornar a acampar a la Plaça Catalunya. El 17 de març tot el dia es faran activitats a la plaça. El grup de treball que ho està preparant es reunirà el 10 de febrer a les 19h al Centre Social de Sants C/ Olzinelles, 30 a les 19h.
 • Jornada de reflexió sobre el 15M: Can Batlló 11 i 12 de febrer. Es reflexionarà sobre: present, futur, eines i debilitats.
 • Assemblea Plaça Catalunya: Hi ha una proposta sobre fer l’assemblea de Plaça Catalunya cada 1r dissabte de mes i que es dinamitzi rotativament per barris, viles i pobles. Arrel d’aquesta iniciativa es pregunta si encara queda alguna estructura de Plaça Catalunya o tot a passat a barris. No hi ha una informació molt clara però sembla que queda una petita estructura i que es demana gent per participar.
 • S’explica que està funcionant un grup de treball sobre transport a nivell d’Inter barris. Des d’aquest grup, al qual no s’està participant des de Poblenou, es proposa que durant la setmana del 20 de febrer tots els barris facin les assemblees al metro. El 29 de febrer proposen una “colada” general al metro i difondre el document sobre el que s’està treballant.
 • Dia 12 de febrer a les 12h. L’assemblea de Gòtic està preparant una acció contra el monument als castellers que s’inaugurarà aquest dia a la Plaça Sant Miquel. Demanen suport a les assemblees.
 • Diners material difusió: Hi ha una persona que va a les reunions d’Inter barris i demana diners als barris per pagar unes factures pendents de pancartes i material de difusió, sembla que té un deute important.

Es comenta que cal comentar a Interbarris que les propostes es facin amb suficient temps per poder-ho parlar a les assemblees i prendre decisions.

Respecte al Carnestoltes es decideix que donat el poc temps que hi ha, com assemblea ens quedarem al barri i participarem de la rua. Si es fa alguna acció reivindicativa des de les escoles bressol que estan en lluita ens afegirem. Si més anirem amb les samarretes grogues de l’assemblea totes les persones que puguem i portarem lemes sobre les retallades (tisores, etc)

La rua del barri és el 18 de febrer cal concretar l’hora.

Comissions

Difusió: Es vol millorar la web. Demanen si hi ha persones que vulguin participar.

Economia: Dissabte es portarà l’extracte del compte.

Habitatge: Es demana si ens volem adherir al document de suport als encausats pel desnonament del Clot. S’aprova.

Informacions

 • Publicació Impacte del 22@ balanç de 10 anys. Es proposa fer una xerrada aprofitant que es farà una nova edició d’exemplars d’aquesta publicació. Cal cercar el format de la xerrada, podria ser alguna cosa relacionada amb urbanisme.
 • Aprofitant el primer aniversari de la cooperativa de consum Estèvia i la proposta de fer una calçotada a l’hort ocupat de la comissió d’horts, es consulta si s’estaria d’acord en fer-ho plegats. S’aprova i està pendent decidir data.
 • S’informa que el dia 7 de març hi ha prevista una manifestació nocturna de dones pel centre de Barcelona en motiu de la celebració del dia de la dóna treballadora. Es proposa anar totes les dones de l’assemblea plegades i fer un taller paral·lel sobre gènere adreçat als homes.
 • Ple de districte primers dies de març: l’Assemblea del Clot i el Cap de Paraguai estan preparant una acció per realitzar al ple de districte. Es demana si ens volem adherir. Donat que comporta pensar que podem fer ho deixem com a punt pel proper ordre del dia de l’assemblea.
 • S’informa que el proper dimecres 15 de febrer està previst tancar-se per la nit als instituts per protestar per les retallades. Els docents faran assemblees, convidant pares, mares i veïns i veïnes.
 • S’informa que a l’IES Salvador Espriu els docents van amb samarretes grogues en senyal de protesta.
 • TMB vaga transports públics. A finals de febrer, coincidint amb el Congrés el mòbil, està previst fer una vaga de transport públic. Es proposa donar suport a l’assemblea de treballadors. Es deixa com a punt per la propera assemblea.
 • 10 de març es farà una xerrada a l’Octubre sobre temes de gènere.
 • Pla d’actuació municipal: S’ha convocat una reunió per elaborar un document de barri sobre necessitats i reivindicacions del barri. (manca data, hora i lloc).

Properes xerrades

Dia 15 de febrer 19h30 Biblioteca Manel Arranz

Xerrada sobre els centres d’internament d’estrangers (CIE’s)

Hi ha pendent de concretar dia per una xerrada d’en Carlos Jiménez Villarejo sobre accions per combatre la corrupció.

Dia 21 de març prevista una xerrada sobre Educació (a confirmar)

Dia 7 de març possible xerrada sobre Dona, treball i salut (a confirmar). En aquest cas s’ha proposat la participació a la manifestació nocturna de les dones de l’assemblea i cal veure si la xerrada es pot fer un altre dia. Es parlarà a la propera assemblea.