Acta de l’assemblea del 21 de desembre

Ordre del dia

  1. Propera assemblea
  2. Valoració de les accions de la setmana
  3. Comissió d’educació
  4. Comissió de difusió
  5. Grup de preparació de les jornades de reflexió
  6. Grup de treball sobre transports

Propera assemblea

El 11 de gener 2012.

S’ofereixen dues persones per dinamitzar. Manca concretar la tercera que formi l’equip.

Valoració de les accions de la setmana

Valoració positiva del troca9 o fira d’intercanvi. Conveniència d’instaurar una freqüència que podria ser mensual, coincidint amb els dissabtes que hi ha fira a la Rambla. Per això caldria que s’oferís gent rotativament per muntar-ho (en aquests moments els efectius són escassos). La comissió de consum continuarà estudiant el tema.

Valoració positiva de la festa i accions per Apropem-nos.

Valoració positiva també de les accions de lluita pels drets dels migrants i pel tancament dels CIE. Es comenta i valora positivament la presència i participació de persones migrades i, en general, la participació heterogènia de gent en aquests actes.

Comissió d’educació

Les escoles públiques del barri estan responent i s’estan debatent els temes. S’ha confeccionat una pancarta que porta el text: Cridem ben fort que no ens retallin el futur. Estarà signada per les escoles, professorat i veïnat amb el suport de l’Assemblea Social de Poblenou. S’acorda subvencionar junt amb l’Associació de Veïns una de les pancartes que es col·locarà estratègicament a la Rambla.

Comissió de difusió

S’està preparant un cartell anunciant les properes assemblees del 11 i 25 de gener i els altres actes previstos al llarg del mes: presentació del llibre sobre el 15M a la Biblioteca M. Arranz, una possible xerrada sobre transports i el primer dissabte de cinema.

S’acorda fer arribar suggeriments sobre temes de debat o xerrades a fer, seguint els acords de l’assemblea anterior de complementar i alternar assemblea amb altres trobades temàtiques de discussió.

Es proposa la creació d’una secció sobre el 15M a la biblioteca. S’ha de treballar el tema encara per estudiar les possibilitats. Disposem ja d’una llista de títols i acordem fer arribar a la comissió, a partir d’ara, suggeriments sobre possibles llibres o material a afegir-hi.

Està en estudi – i sembla que s’aconseguirà els propers dies – obrir un fòrum a la pàgina web. S’obrirà una pestanya de debat. Quan estigui a punt, ens enviaran les instruccions de funcionament.

Grup de preparació de les jornades de reflexió

Ja hi ha un primer disseny sobre la jornada que s’ha de concretar en properes reunions. Els objectius són la reflexió sobre el que portem fet, l’anàlisi d’estratègies possibles i l’anàlisi de diferents tipus d’accions.

Queda establert el dia per la jornada de reflexió: 11 de febrer.

Es demanarà un treball previ a les comissions com aportació a part del contingut de discussió.

Es desitja que la jornada tingui un component lúdic. A banda del dinar comunitari, es podria organitzar un concert o altres activitats. Es demana la col·laboració de voluntaris per organitzar la part lúdica.

Grup de treball sobre transports

Es constata la no coordinació amb altres assemblees de barri i entitats diverses en un moment com l’actual en que la resposta hauria de ser massiva i contundent contra la pujada de tarifes. S’intentarà esbrinar la data de la propera coordinadora interbarris per participar-hi. S’intentarà posar-nos en contacte. Dues persones s’ofereixen per assistir a la propera trobada de la coordinadora.

Es proposen diferents accions possibles que hauríem de mirar de tirar endavant coordinadament amb el màxim possible de gent: crida a la desobediència de pagament de bitllet, ocupació de les vies del metro, celebració d’assemblees en els vestíbuls, fer octavetes i encartellar per tot el barri durant la propera setmana, bloquejar les màquines expedidores de bitllets, convocar a una assemblea de barri per parlar del tema, convocatòria de manifestació a Barcelona, etc.

Al voltant del tema de la pujada de transports va sorgir el portar també a la coordinadora de barris la necessitat de fer mobilitzacions contra el repago farmaceútic.

El grup de treball sobre transport està obert a qui vulgui participar.

S’han de concretar les propostes enunciades. Per aquest motiu es convoca a assemblea el proper dimarts 27 a la porta de Can Felipa a les 20h. Amb tema únic de transports.

Veure el document de PTP sobre la pujada dels transports.