Acta de l’assemblea del 16 de novembre

Ordre del dia

  1. Valoració xerrada de Sanitat i del Cercavila
  2. Accions 20-N
  3. Informacions d’interès
  4. Torn de paraula de les comissions
  5. Periodicitat assemblea post 20-N
  6. Dinamització propera assemblea
  7. Torn obert de paraula

Valoració xerrada de Sanitat i del Cercavila

Es valora molt positivament l’assistència de més de 100 persones i la gran quantitat de dades i estudis que demostren que el copagament no és necessari i que les retallades són injustificades i letals. També s’apunta com a interessant la idea de demanar la presència dels responsables sanitaris quan es vulgui expressar alguna queixa. Es van trobar a faltar més dades sobre la situació a Catalunya.

S’aprofita per posar de relleu la valoració positiva de les quatre xerrades efectuades i expressar l’agraïment tant als ponents com a les nostres companyes de l’assemblea per la seva tasca desinteressada.

Pel que fa al Cercavila, es felicita a les organitzadores per la seva feina i es valora positivament tot i que s’expressen algunes crítiques relacionades amb la baixa assistència, la possibilitat d’haver realitzat les accions en una altra zona (el mercat o Marià Aguiló), l’absència de timbalers. Es comenta que un policia municipal va venir a informar de la necessitat de gaudir d’un permís per les concentració de més de 20 persones. Es comenta que no s’ha de prendre com a una anècdota i s’obre un debat sobre la necessitat de demanar permís. No és la intenció de l’assemblea fer-ho.

Accions 20-N

Plaça Catalunya: Divendres a les 19h hi ha una concentració prèvia a l’ocupació d’un nou edifici. Es parla de la importància de trobar-nos en diferents tipus d’accions.

Algú apunta que l’assistència a l’assemblea del passat divendres 11 va ser molt minsa, unes 300 persones. També s’informa de la cassolada popular convocada per diumenge a les 20h30, amb la possibilitat de què després hi hagi una marxa cap a la seu del partit guanyador. Dissabte, s’ha sentit parlar d’una jornada de reflexió comunitària. En tot cas, caldrà estar atentes a les propostes que arribin per al cap de setmana.

Es queda a les 18h30 de divendres i a les 20h de diumenge al metro de Poblenou per qui vulgui, anar plegades cap a Pça Catalunya.

Altres acampades:A Sant Antoni acampen al barri i hi ha convocades jornada de debat i dinar popular.

Barri:Al barri es convoca a una xocolatada a l’hort a les 16h de diumenge, que es difondrà convenientment un cop s’enviï el cartell. Es decideix no establir aquest cap de setmana el punt d’informació degut a la profusió d’accions.

Informacions d’interès

Vaga d’universitats:Està convocada dijous 17 de novembre. A les 18h concentració a la Plaça Universitat. També hi ha vaga d’estudiants de secundària.

Vetlla per la sanitat pública:Convocada dijous 17 a les 22h a la Plaça Sant Jaume.

Indignats arreu del món:Es comenten informacions relatives als indignats de Occupy Wall Street, desallotjats amb uns 200 detinguts, així com del desallotjament a Terrassa i el possible desallotjament a Sabadell. Es fa patent la importància del moviment a tot el món i el descontentament que expressa.

Torn de paraula de les comissions

La Comissió de Consum parla de la Jornada d’Intercanvi prevista per al 17 de desembre (sembla que també n’hi ha una a Pça Cat. el 26-N)

La Comissió d’Habitatge alerta dels possibles desnonaments al barri i de la feina de suports als afectats que s’està fent.

La Comissió de Difusió demana que les altres comissions responguin al mail on se’ls demanava una sèrie d’informacions. S’estableix el dilluns com a termini per fer-ho.

La Comissió d’Horts demana si algú coneix un químic per analitzar la terra de l’hort. Una companya apunta la idea de preguntar a l’Associació Vida Sana per al Cultiu Ecològic.

Periodicitat assemblea post 20-N

Es proposa que passi a ser quinzenal però es decideix celebrar la següent el dia 23-N i ajornar per aquell dia la decisió sobre la periodicitat.

Dinamització propera assemblea

Se n’ocuparan en Jordà, José i Paco.

Torn obert de paraula

Es proposa que replantegem si Can Felipa ha de ser el local d’acollida per les assemblees. Es tractarà en properes assemblees.

Es llença la idea d’una xerrada sobre el moviment 15-M però alguns ho veuen malament ja que interpreten que ens analitzaran amb una suposada objectivitat que no serà tal.