Acta de l’assemblea del 9 de novembre

Ordre del dia

 1. Valoració xerrada “A on va a parar el nostre vot?”
 2. 20N al barri
  1. cercavila
  2. difusió octaveta
 3. Informacions d’interès
 4. Torn de paraula de les comissions
 5. Qui dinamitza la pròxima assemblea?
 6. Torn obert de paraula
 7. Sorpresa!

Valoració de la xerrada

Sobre l’assistència la valoració és molt positiva, hi va anar molta gent.

Es valora negativament: Per una banda, el fet que el ponent només donés arguments a favor d’una opció concreta, que es ridiculitzin altres postures. I per altra, des de punt de vista pedagògic, el tracte privilegiat del ponent, sobrevalorant el discurs al posterior debat o a d’altres intervencions.

Es valora positivament: La xerrada va estar molt compensada i cadascú va poder treure les seves conclusions.

20N al barri

Cercavila

El dia 12, de 12 a 14h, es farà una cercavila pel barri (sota el lema: “surti qui surti, seguirem indignades”). El punt de trobada és la rotonda del Casino. I, es demana algú per fer de pallasso i també que enviem correus amb propostes de frases (que anirà repetint aquest pallasso cada cop que se li tira una moneda). És molt important que durant la cercavila siguem moltes!

Octaveta

Durant el cercavila i en el punt d’informació, no es repartirà l’octaveta que s’havia proposat l’assemblea passada. Un grup (de moment l’Andrés) farà un escrit on es parli de la importància de seguir organitzant-nos i on es recordin les properes convocatòries.

Informacions d’interès

1. Salut. Des de l’associació de veïns s’estan recollint testimonis de persones afectades per les retallades en sanitat. Es demana, que es puguin passar aquestes fitxes per recollir dades de testimonis durant la xerrada de dimarts vinent de sanitat. S’accepta la demanda.

2. Dissabte 12, hi ha assemblea general a Plaça Catalunya per parlar de les accions del 20N.

3. Es llegeix el text (que avui es farà públic) “La nostra elecció: l’acció” Mai més soles, que surt de l’edifici ocupat el 15O. En aquest es convoca a una manifestació el proper dia 18.

4. La publicació d’aquest text, serà avui dijous 10 a les 19h al C/Joncs (barri del Gornal, Hospitalet). Prèviament, les assemblees de barri (que hagin volgut) recolzaran el text i convocatòria. L’ASPN hi dóna suport!

5. Els encausats del parlament vindran dimecres vinent (16-11-2011) a explicar una campanya que estan començant.

6. Divendres 11 (aquest divendres) al Rock&Trini fan un concert per recollir diners pels encausats del parlament.

7. Surt a la llum la mort d’una dona a l’Hospital Sant Pau a causa de les retallades.

8. Jornades de reflexió de l’ASP: Es faran cap al gener (encara no hi ha data fixa). I es proposa treballar en dos línies:

 • Estratègies a llarg plaç: reflexionar sobre la importància de l’auto-organització i els objectius (tant a nivell personal com de comissions).
 • Reflexionar sobre idees d’interès: tothom que vulgui pot proposar temes de reflexió (per mail a la Miren, Aina i Albert).

No és un espai de consens. Aquest grup proposa que més gent es sumi a la preparació, perquè així, sigui una jornada més representativa de totes les integrants de l’assemblea. Dimarts que ve ens diuen el pròxim dia de reunió.

Comissions

Comissió acció

Proposa anar a parlar amb les comissions temàtiques per preparar accions mensuals (aprox.) sobre els temes que s’estiguin tractant en aquell moment.

Comissió habitatge

Es reuneixen 1r i 3r diumenge de cada mes a les 20h a la Teixi. Demanen que hi hagi més relació entre comissions perquè algunes estan treballant temes molt similars separadament (es podrien treballar conjuntament).

Comissió educació

Es va fer una reunió on hi havia convocades les AMPES i escoles del barri per parlar que es pot fer conjuntament amb el tema de les retallades. Conclusions: Cada escola posarà pancartes contra les retallades, es farà un full explicatiu a nivell de barri i es farà una xerrada/debat sobre el tema.

Hi haurà una pròxima reunió per seguir treballant el tema el dia 24.

Comissió migració

No està treballant com a comissió, tot el treball es fa a partir de la xarxa de suport als assentaments. Es quedarà un dia i es veu com s’organitza la comissió en relació a la xarxa de suport.

Comissió hort

El 20N es farà una xocolatada i castanyada a les 16h al nou hort.

Comissió salut

Des de l’associació de veïns s’ha fet un text sobre les retallades en sanitat. Es proposa incloure-hi el logo de l’assemblea social i repartir-lo dissabte

La pròxima assemblea la dinamitzen la Carlota i el Cesar

Torn de paraula obert

1. divendres 11 hi ha qui tornarà a Plaça Catalunya (prèviament a l’assemblea del dia 12), no saben si ja acamparan.

2. Plataforma per Catalunya està repartint propaganda i anunciant el seu discurs al barri.

3. Relacionat amb la crida ràpida per evitar/boicotejar/… actes feixistes i per altres casos en que es necessiti mobilitzar a gent amb poc temps, es proposa que hi hagi un mòbil de barri, o un compte Skype. Es fan propostes concretes sobre aquest tema en la pròxima assemblea.

Sorpresa!

Per fi la sorpresa!! El Jose ha preparat una presentació (amb projector…) d’un recull de fotos de diferents actes de l’assemblea…