Acta de l’assemblea del 26 d’octubre

Ordre del dia

 • Organització de les assemblees
 • Accions pròpies
 • Coordinació amb accions externes
 • Torn de paraules de les comissions
 • Torn obert de paraules

Organització de les assemblees

Local cobert on dur a terme les assemblees

Hi ha debat sobre trobar-nos a l’espai de Can Felipa (horari disponible: fins a les 22 h aproximadament) o al del Centre de barri de Bac de Roda (horari disponible: de 19 h 30 a 21 h 00). Hi ha persones que manifesten no estar d’acord a fer servir Can Felipa, ja que és un espai de l’Ajuntament. Finalment, per qüestions d’accessibilitat i de disponibilitat horària s’acorda utilitzar de moment l’espai de la segona planta de Can Felipa, almenys mentre ens hi trobem còmodes.

Local d’emmagatzematge

S’acorda utilitzar la sala de col·lectius de la Teixidora com a magatzem. Una persona de cada comissió tindrà la clau per entrar-hi. El dimecres, 2 de desembre, a les 19 h, hi ha una trobada per condicionar aquest espai.

Periodicitat d’assemblees

S’acorda fer assemblees setmanals fins al 23 N.

Accions pròpies

Valoració de la xerrada de l’Arcadi Oliveres per tal de millorar l’organització de futures xerrades.

En general se’n fa una valoració positiva. Es proposa recollir els correus dels assistents a les xerrades per tal de fer-los arribar informacions diverses.

Actuacions 20N

Xerrada Raimundo Viejo sobre la Llei electoral.

S’acorda demanar al conferenciant que faci una exposició de cap a 30 minuts per tal que quedi cap a una hora de debat per als assistents. Es parla de tendir a fer xerrades en què l’expert exposi les idees amb poca estona i que es creï un espai horitzontal de debat.

Altres accions per al 20 N.

Les companyes que van assistir a la coordinadora de barris exposen les accions que es van proposar per al 20 N, de les quals l’assemblea va acordar donar suport a:

 • Acampada a la plaça Catalunya. Es parla de diverses opcions: dies 18 i 19, dies 19 i 20, tota la setmana. Estarem pendents de què acorda la coordinadora de barris per sumar-nos-hi.
 • Fer enganxines per tapar la propaganda electoral.

A més de les propostes de la coordinadora en sorgeixen d’altres de l’assemblea que caldrà anar concretant en properes assemblees:

 • Repartir fullets sobre la Llei electoral. Hi ha debat sobre aquesta qüestió,ja que hi ha persones que no veuen clar que s’hagin de repartir aquests fullets des de l’assemblea.
 • Finalment s’acorda que qui en tingui interès faci una proposta de text i el porti a l’assemblea.
 • Proposar que en el marc de l’acampada es faci una assemblea general a plaça Catalunya.
 • Preparar un cercavila al barri.
 • Mostrar amb una acció simbòlica què proposem que es retalli al barri.
 • Boicotejar les accions dels partits feixistes si vénen al barri. Es proposa donar suport al col·lectiu immigrat que és al punt de mira d’aquests partits.
 • Es proposa fer accions en contra de la política exterior que s’està duent a terme (retallades en cooperació, què fan les empreses nacionals a l’estranger…)
 • Es proposa l’eslògan: “Surti qui surti seguirem indignats”.

Accions després del 20 N: Jornada indignada

No s’avança sobre aquest punt.

Coordinació amb accions externes

S’expliquen les propostes de la coordinadora de barris per al 20 N. Es demana que surti algú per assistir a la propera trobada, tot i que encara no hi ha data. Hi ha d’anar una persona que assistís a la darrera i algú nou. Quan arribi la convocatòria es farà arribar a tothom per tal que algú s’ofereixi per anar-hi. Ningú comenta res sobre l’assemblea de plaça Catalunya.

Torn de paraules de les comissions

Comissió artística

Es durà a terme un cicle de cinema de revolució un dissabte al mes a la Flor de Maig.

S’està muntant una exposició sobre les fites que ha aconseguit el 15 M. Es demana que tothom els faci arribar retalls de diaris i informació relacionada que en pugui aportar.

S’informa que el 31 d’octubre s’inaugura una exposició de còmics a la Flor de Maig. Es podrà visitar de dilluns a divendres de 17 a 22 h.

Es recorda que els divendres, de 16 a 18 h, hi ha taller de pancartes a la Flor de Maig.

Comissió de difusió

S’acorda que s’enviarà un mail a cada comissió per demanar un parell de telèfons de referència de cada comissió.

Comissió d’horts

Es recorda que cada diumenge, a les 11 h, es troben a l’hort.

Comissió de sanitat

Exposen que s’estan informant amb un jurista per tal de fer una denúncia per espoli i per atemptat contra la salut pública cada cop que es tanqui un servei públic de sanitat.

Al punt d’informació es recolliran dades de persones que estan afectades per les retallades de sanitat.

Comissió d’educació

S’informa que el dia 9 de novembre, a les 19 h, s’ha convocat les AMPA i a altres membres de la comunitat educativa per organitzar alguna acció en contra de les retallades en educació.

Torn obert de paraules

Se socialitzen les demandes de l’Associació de Veïns a l’Ajuntament i es comunica que des del canvi de govern no tenen interlocutor. S’ha aturat el projecte d’escoles bressol al barri i en canvi hi ha un pla d’intervenció per refer de nou la rambla. Es preveuen futures mobilitzacions.

Es proposa que les actuacions que fem des de l’assemblea tinguin òptica de barri i no siguin només en clau estatal.

S’acaba l’assemblea amb una proposta de dinamitzadores per a la propera, que tindrà lloc el dia 2 de novembre, a les 20 h, a Can Felipa.