La tardor s’encén

Ahir ciutadanes i ciutadans de prop d’un miler de ciutats de tot el món vam sortir al carrer. L’objectiu? Un món millor. És possible? Sí!

A Barcelona, una vegada més, centenars de pancartes han clamat contra els responsables de la crisi econòmica, les retallades socials o els desnonaments per les hipoteques. 300.000 persones segons les organitzadores, 185.000 segons un càlcul propi del Setmanari de Comunicació Directa, vam recòrrer el centre de Barcelona fins arribar a l’Arc de Triomf. Allà les protestes es van dividir en tres marxes: la de sanitat, la d’educació i la d’habitatge. La primera va acabar el seu recorregut a l’Hospital del Mar. La segona va arribar a la Facultat de Geografia de la Universitat de Barcelona, ocupada des de divendres i amb voluntat de seguir així fins al dilluns. La tercera, va ocupar un bloc de pisos propietat d’un banc i tancat des de fa sis anys per allotjar a famílies desnonades.


Video streaming by Ustream

L’edifici es troba al barri de Verdum, a Nou Barris, una de les zones més castigades econòmicament de Barcelona, on les xifres d’atur arriben al 40% i els desnonaments s’han fet tristament habituals. L’edifici ocupat, complirà la funció d’habitatge per deu famílies desnonades d’altres llars i, a més, comptarà amb un espai social als baixos de la finca, on es projecten cooperatives de treball i tallers autogestionats.

L’edifici del carrer Almagro 2-4, propietat d’una constructora embargada, era un altre edifici buit que acabaria en mans de la banca. Davant d’una situació d’emergència com l’actual i de la inoperància de les institucions, mesures excepcionals com aquesta esdevenen necessàries i totalment legítimes.

Avui diumenge 16 d’octubre hi haurà activitats durant tot el dia tant a l’edifici del c/ Almagro, 2, com a la plaça del davant:

A les 10 h esmorzar popular; d’11 a 14 h activitats per a nens i nenes, i presentació de l’espai al barri; després dinar popular i vídeo-fòrums; i a les 18h un debat sobre “Com resistim a la crisi?”, amb membres de les xarxes de suport mutu del Clot i Poble Sec i de l’Associació 500×20 de Nou Barris.

Fotografies: Samuel Rodríguez i Mònica de l’arxiu de fotografies d’acampadabcnfoto