Acta de l’assemblea del 5 d’octubre

1. La reunió s’inicia a les 20h20. S’aprova l’ordre del dia i es presenten les persones que duran a terme la dinamització. Es planteja les 21h30 com a hora de finalització.

2. Es valoren les novetats de la setmana relacionades amb el moviment:

2.1. Desnonaments previstos per al 29 de setembre al carrer Sant Pau: Diversos membres de l’assemblea van asistir el passat dijous a la concentració de suport per evitar un desnonament. Expliquen que gràcies a la presència d’unes 100 persones es va aturar el desnonament. A més va aparèixer posteriorment el bus indignat i es va celebrar una paellada popular.

2.2. Reunió de l’Assemblea de Plaça Catalunya dissabte 1 d’octubre: Un company assistent explica que va ser molt positiva i amb una gran assistència. Pel que fa a la manifestació del dia 15, es va proposar la coordinació des de diferents barris per anar plegats com es va fer el dia 19 de juny. Es comenta la necessitat de què en les reunions de coordinació de barri – tot i que aquesta no ho era – cal que sempre hi hagi representació del Poblenou.

2.3. Detencions per citació de l’Audiència Nacional: S’ha detingut a 10 de les 22 persones previstes per lliurar-los la citació de l’Audiència Nacional arran de la denúncia del sindicat Manos Limpias. Se’ls acusa de ‘atac a les institucions de l’Estat’ pels fets del dia 15 de juny davant el Parlament. El mateix dia es van aplegar moltíssimes persones a Plaça Catalunya en protesta per aquestes detencions, que semblen tenir un caràcter coercitiu, donat que per lliurar una citació no és necessari detenir a la persona segons comenta una advocada present a l’assemblea. Es convoca una nova concentració en suport dels detinguts aquest dijous 6 d’octubre a les 19h a Plaça Catalunya. Es decideix que els assistents del Poblenou es trobaran directament a Plaça Catalunya. Es valora la possibilitat d’autoinculpar-se per part d’aquells que el dia 15 estiguessin al Parlament, qüestió per la qual hi ha informació a la web on s’expliquen els detalls legals d’aquesta acció. Per acabar, es proposa una aportació econòmica per part de l’assemblea per la defensa dels encausats. S’aprova una aportació de 100€ més el que es reculli passant la guardiola. Es recullen 104 € més així que es lliuraran un total de 204 € per les despeses dels acusats.

2.4. Punt d’Informació a la Rambla dimecres de 18h a 20h: S’ha posat el Punt d’Informació en el nou horari i la valoració és molt satisfactòria. Es destaca que molta gent ens dóna les gràcies pel que estem fent.

3. Les comissions informen de les accions en marxa i altres qüestions:

3.1. Comissió de Salut: Expliquen que estan elaborant molt de material i que ha corregut el fals rumor de què hi havia acomiadaments al CAP de Lope de Vega. La realitat és que hi ha canvis per canvis de destinació. Accepten la proposta de xerrada a càrrec del metge Carles Muntaner que es va fer des de la Comissió de Difusió però recorden la necessitats de ser avisats amb antel·lació a la reunió d’assemblea en una altra ocasió.

3.2. Comissió Artística: Divendres 7 d’octubre a les 17h està tothom convocat a l’Ateneu Flor de Maig per a l’elaboració de pancartes per al dia 15 d’octubre. També es demana als assistents que aportin retalls de premsa on es parli del moviment indignat per fer un llibre de notícies. També es demana que s’aportin lemes per a l’elaboració de les pancartes i es passen papers per fer-ho.

3.3. Comissió de Consum: Recorden la xerrada prevista sobre banca ètica per al proper dijous 13. Des de la Comissió de Difusió se’ls ha portat els cartells que havien demanat per fer-ne difusió. A més se n’ha fet difusió al Punt d’Informació de la Rambla.

3.4. Comissió de Difusió: S’explica que no funciona la fotocopiadora perquè s’ha de canviar el revelador. S’han fet les darreres comandes però ara mateix no es poden fer fotocòpies fins que s’arregli aquesta fotocopiadora o es posi en marxa la que tenen a la Teixidora. També es comenta que s’establirà un sistema per fotocopiar amb un responsable per comissió. D’altra banda es proposa que fem un cartell unitari amb les tres xerrades que tenim previstes més endavant (econòmica, de salut i política) quan tinguem definits tots els detalls, la qual cosa sembla estar feta. El dimarts 25 d’octubre ens parlarà d’economia l’Arcadi Oliveres al casal d’avis de Can Saladrigas, dimarts 8 de novembre sobre el sistema electoral el doctor en Ciències Polítiques, Raimundo Viejo, a la Biblioteca Manuel Arranz i dimarts 15 de novembre el metge i veí Carles Muntaner ens parlarà sobre les retallades a Salut també a la biblioteca. En principi les xerrades estan previstes per a les 19h30. Es recorda que dilluns 10 d’octubre a les 21h30 hem quedat a l’Ateneu Flor de Maig per anar a fer una enganxada de cartells. Un cop estiguem allà decidirem la millor manera d’organitzar-nos. Quant al Punt d’Informació, es passa un full per tal que la gent s’apunti i s’instal·larà ala Rambla dissabte, diumenge i dimecres.

Es decideix celebrar la propera assemblea el dimecres dia 12 d’octubre, tot i ser festiu, a les 20h a la Plaça dels Indignats com venint fent darrerament.

3.5. Comissió de Diversitat Funcional: El representant d’aquesta comissió planteja la necessitat de fer mobilitzacions el dia 19 de novembre a imatge del que es va fer abans de les eleccions de maig.

3.6. Comissió d’Educació: Acaben de tenir una reunió amb escoles i instituts del barri. La valoració és positiva tot i que l’assistència era millorable (5 escoles de 10 i 1 institut dels 3 que hi ha). S’han començat a preparar accions, entre elles treballar les retallades als centres educatius dintre de la feina docent. Dimecres 26 d’octubre està prevista la propera reunió.

3.7. Comissió d’Habitatge: S’expressa el suport als companys del Clot que han estat acusats de ‘atemptat contra l’autoritat’ per oposar-se a un desnonament. Es segueix donant informació i suport als veïns del barri que poden veure’s afectats per desnonaments properament.

4. Jornada del 15 d’octubre: Des de la Comissió d’Acció es recorda que està previst un cercavila al matí del dia 15 fent els ‘pregons de les retallades’ a diferents rotondes de la Rambla. Començarà a les 12 des de la rotonda del Casino. Des de la Comissió Artística es proposa que s’aprofiti per fer cartells in situ perquè la gent que no pot venir a la manifestació de la tarda pugui fer arribar els seus missatges. Es recorda que el dia 7 es preparen pancartes i cartells i cal portar cartrons, fustes o altre material que es consideri adient.

5. La decisió sobre l’espai de reunió quan faci fred o plogui s’ajorna fins la propera assemblea ja que la reunió amb la coordinadora d’entitats encara no s’ha celebrat.

6. Al torn obert de paraules destaquen les següents intervencions:

- Un company creu que és l’hora de dur a terme una acció contundent com seria ocupar l’Hospital 2 de maig.

- Un altre company informa que dimecres 13 de juny a les 13h està previst el tall de la Gran Via a l’alçada de l’Hospital de Bellvitge en protesta contra les retallades.

- Una companya creu que correm el perill de dispersar-nos en moltes manis i demana que concentrem esforços.

- Una altra assistent diu que no cal oblidar que després del 15-O ve el 20-N i pensar en la nostra posició pel que fa a les eleccions. També creu oportuna alguna acció denunciant la responsabilitat dels bancs en la generació de la crisi.

Al voltant de les 22h es dona per finalitzada l’assemblea.