Acta de l’assemblea del 28 de setembre

1. Es presenten les tres persones de dinamització i les seves funcions.

2. S’inicia una dinàmica de grup repartint xocolata i presentant-se cadascú i cadascuna dient el seu nom. Es marca a les 21,30 com hora d’acabada

3. Valoració de la manifestació sobre l’habitatge de diumenge 25S

Ø Es fa un tanteig per veure quanta gent hi ha anat i son només 4 persones de les presents a l’assemblea. Fan les següents valoracions:

a. Hi havia força gent.

b. No i havia massa gent perquè hi ha masses manis últimament.

c. S’ha de valorar que hi havia diversos tipus de gent: els de la plataforma de la hipoteca i els ocupes i que al final es van unir.

4. Informació de les Comissions:

a. CC de salut: No s’han reunit encara, ho faran aquest dimarts.

Ø Se sap que hi ha moltes retallades als metges, pròximament donaran dades concretes.

Ø Al CAP de Lope de Vega es parla que hi hauran 6 acomiadaments

Ø Quan es reuneixin pensaran una acció de barri per fer.

b. CC de consum:

Ø Han organitzat una xerrada sobre La banca ètica el dijous 13 d’octubre al casal de barri de la Rambla del Poble Nou amb COP 57 i Triados. Interessa fer-ne difusió i que hi vagi molta gent.

c. CC de mobilitat funcional:

Ø Es valora que les coses s’estan agreujant i que estan retallant els geriàtrics. S’anuncia una gran crisi en menys de dos mesos i es crida per fer-hi front i mobilitzar-nos.

Ø Anuncia que el dissabte 1 d’Octubre hi haurà una assemblea general a al Plaça Catalunya, potser amb gran carga policial.

d. CC d’educació:

Ø S’ha convocat al professorat i l’AMPA de totes les escoles i instituts públics del barri el proper dimecres dia 5 d’octubre al centre de barri a les 7 de la tarda per parlar de les retallades que tenen i la possibilitat de fer una acció conjunta: treball amb l’alumnat, dia de samarreta groga…. Es demana que tothom interessat hi vagi i que es difongui.

e. CC artística:

Ø Fer un còmic sobre el 15M i les seves accions.

Ø Fer el xou dels bancs i banquers en el punt informatiu.

f. CC difusió:

Ø S’ha plantejat fer quatre xerrades per estendre els valors i els punts de l’assemblea i per donant-se a conèixer i extendra’ns

a. Donar suport i fer difusió a la que organitza consum sobre la banca ètica.

b. Organitzar una xerrada sobre la crisis el 25 d’Octubre amb Arcadi Oliveres en principi a la plaça dels indignats i buscar algun lloc per si plou o fa fred.

c. Proposar a l’assemblea fer una xerrada sobre les retallades en salut amb Carles Muntaner, metge i veí del barri que ha tractat aquest tema, el 15 o 16 de novembre

d. Organitzar una xerrada sobre la Llei electoral i el què suposa l’abstenció i el vot en blanc per principis de novembre.

Ø Una persona de la CC de salut manifesta que està disgustat al assabentar-se aquí que la CC de difusió fa una proposta de salut, tot i que l’hi sembla interessant. Es discuteix sobre les funcions de la CC de difusió i s’acorda que si es vol muntar alguna cosa d’un tema que hi hagi CC es consultarà a aquesta. De totes maneres a la propera reunió de salut se’n parlarà per fer-ho conjuntament.

Ø Tornar a posar el Punt de informació, es queda que serà els dimecres abans de les assemblees, durant dues franges horàries de 6 a 7 i de 7 a 8, si hi ha gent voluntària. Es fa votació i s’accepta per unanimitat. Es passa un paper perquè la gent s’apunti per dimecres vinent.

Ø Mentre van informant les CC es passa també el pot o guardiola per recollir fons.

Ø Es parla del lema que posarem a la nostra pancarta del 15O que es farà la setmana que ve. S’acorda afegir al ja votat a l’assemblea passada: “Contra la dictadura dels mercats, un altre món és imprescindible” el lema comú de tot Barcelona: “ De la indignació a l’acció” es vota i s’accepta.

Ø Es proposa fer una penjada i empastifada de cartells per a tot el barri el dilluns 10 d’Octubre i es convoca a les 9 del vespre a la Flor de Maig al màxim de gent possible per a fer l’acció.

Ø Tornen a haver-hi samarretes per el punt d’informació i es venen a qui en vulgui.

g. CC d’acció:

Ø Plantegen començar les accions del 15Oct a les 12 del mati amb un cercavila a les tres rodones de la Rambla fent xaranga i uns pregoners anirien anunciant les retallades del Poble Nou en habitatge, salut i educació.

Ø Qui vulgui preparar l’acció es reuniran el dimarts dia 9.

h. CC Penal:

Ø S’informa de l’estat en què es troba la querella dels inculpats en els fets del 27 de maig.

Ø S’informa que els advocats demanen que cada assemblea de barri aporti diners per despeses legals. Es proposa aportar 50€ del fons que tenim recollit, es vota i s’aprova.

Ø Es parla d’unes accions convocades a la plaça Catalunya pel 13 Oct. per demanar la dimissió de Felip Puig.

i. CC d’Hort:

Ø Convoquen tothom qui vulgui col·laborar diumenge 2 Oct a les 12 h. a ca’n Felipa per anar cap al nou hort i començar a treballar.

Informació coordinadora de barris:

Ø Dos representats que van anar a la ultima coordinadora plantegen que sobre l’acord que s’ha de prendre per la propera coordinadora sobre la organització, donat que nosaltres ja ho hem discutit molt, agafar l’acte del 6 de juliol i portar aquesta decisió donant flexibilitat a la gent que hi vagi aquell dia per arribar a un acord. Es vota i s’accepta.

5.- Es parla que s’ha de trobar un espai per reunir-nos a l’ hivern quan plogui o faci fred. Es veu dues possibilitats:

1. La teixidora

2. Parlar amb la coordinació d’entitats perquè en cedeixin una. S’ofereixen dues persones (Javier i Isabel) per anar a la reunió dimarts 6 al centre de barri i parlar-ne.

6.- S’informa de dues convocatòries properes molt importants i s’anima a la gent a anar-hi:

Ø Dijous 29 a partir de les 6 del mati STOP a un desnonament anunciat al carrer St. Pau a 9 famílies.

Ø Dissabte 1 d’Octubre Assemblea general a la plaça Catalunya a les 5 de la tarda.

7.- Es proposa que surti un grup de dinamització per la propera assemblea de dimecres vinent, però finalment es decideix que ho assumeixin les persones que estiguin al punt d’informació el mateix dia, que allà en parlin i ho organitzin. S’acaba l’assemblea a les 21,30 en punt tal com s’havia proposat inicialment.