Poblenou en lluita contra les retallades

Ahir al matí, coincidint amb el debat sobre els pressupostos de la Generalitat de Catalunya, vam dur a terme diferents accions al Poblenou en defensa dels serveis públics i de qualitat i per denunciar la complicitat entre els bancs i caixes, veritables responsables de la crisi, i els governants.

Vam realitzar una cercavila reivindicativa pels carrers del barri i vam portar la movilització a diferents Centres d’Assistència Primària (CAP) del barri, a algunes oficines de diverses entitats financeres i a l’Hospital del Mar.

La cercavila va començar al CAP Poblenou, on vam informar a totes les persones presents (pacients, treballadors i metges) de les retallades que està imposant el govern de CiU. En especial, es va denunciar el tancament de les urgències que cobria aquest CAP i l’eliminació d’una plaça de pediatria i una altra d’administratiu.

Poc després, es va realitzar una passejada per diverses entitats financeres instal·lades al nostre barri. En concret, vam visitar oficines de La Caixa, CatalunyaCaixa, Unnim, Caixa Penedès, Banc Sabadell, Banco Santader i Caixa Laietana (Bankia). L’objectiu de visitar aquestes empreses financeres ha estat denunciar que elles són les màximes responsables de la crisi econòmica que estem patint i, per contra, han rebut diversos regals per part dels governants.

El recorregut va seguir cap al CAP Ramon Turró on es van denunciar les retallades que afecten la sanitat pública. En especial, que els gerents dels CAP’s no cobreixen les baixes, ni les jubilacions del personal sanitari.

Es va finalitzar el matí de lluita a l’Hospital del Mar, on ens vam ajuntar desenes de membres de l’Assemblea Social de Poblenou, de la Barceloneta i del Gòtic amb treballadors de l’hospital que vam tallar durant un 20 minuts la ronda litoral. L’Hospital del Mar és un dels màxims afectats per les retallades del govern, més de 190 treballadors estan pendents d’un ERO i s’han tancat diverses unitats hospitalàries.

A la tarda ens vam ajuntar totes a la Manifestació unitària i vam omplir els carrers!

Les convocatòries de mobilitzacions per avui 21 de juliol decidides a l’Assemblea d’ahir al final de la manifestació:

* A les 8h es reTalla la Diagonal i la Meridiana (S’ha quedat a les 7.30 a les estacions de metro Zona Universitària i TrinitatNova).
* A les 10h ens trobem totes a Jardinets de Gràcia i anem en marxa fins a l’Hospital del Mar, farem parades espontànies pel camí.
* A les 13h quedem a l’Hospital del Mar, lluitem amb les treballadores de la sanitat contra el ERE que es vol aprobar a aquest centre demà a les 16h. Un ERE que acomiadarà a 150 treballadores i precaritzarà la feina de la resta, no deixarem que això passi!

Fotografies de l’arxiu de fotografies de Lili Lamina, Poblenou d’Actualitat, Hibai i F. Garrobo.