Informació sobre el desallotjament de Badajoz 112

A les persones que ocupen la nau de Badajoz, 112, unes 60, la majoria subsaharians, se’ls ha comunicat que el 25 de juliol es farà el judici per desallotjar la nau, interposat per l’empresa propietària LUCOTOR S.A. És molt difícil guanyar el judici, fet per la via civil, amb el que segurament, el jutge dictaminarà ordre de desallotjament. Davant d’això, ahir es va fer una assemblea amb els afectats, per informar de la situació i veure quines accions es poden prendre.

Queda clar que els afectats de Badajoz, no oposaran resistència al desallotjament, però el que reclamen son drets i justícia. Molts d’ells porten més de tres anys vivint al barri, amb unes condicions d’extrema duresa. La seva subsistència es basa en la recollida i venda de ferralla, i l’ajut, insuficient, que reben de la xarxa de solidaritat.

La seva quotidianitat és realment dura, fruit del racisme institucional i social. Molts/es d’ells/es són perseguits pel fet de no tenir papers i a vegades detinguts i internats en el Centre d’Internament per Extrangers de la Zona Franca, i no tenen accés a un treball o vivenda dignes.

A l’assemblea es va acordar fer una manifestació pel barri del Poblenou el dia del judici, no només per a reclamar una solució a les autoritats competents davant d’aquesta realitat sinó amb l’objectiu de denunciar col·lectivament i de manera pública la situació de desemparament i exclusió social en que aquest col·lectiu es veu empès a viure. La manifestació anirà segurament des de el carrer Badajoz, fins la Rambla del Poblenou, el mateix dia 25 de juliol a la tarda.

El compromís que vam agafar els assistents a l’assemblea era de mobilitzar el màxim número de persones. Així que tant des dels col·lectius d’immigrants africans com des de les entitats del barri, (Assemblea Social del Poblenou, Xarxa Solidària amb els Assentaments,…) es fa una crida a participar massivament de l’assemblea de preparació de la manifestació, que tindrà lloc el dia 11 de juliol a les 8 del vespre a la plaça Tisner (al costat de Badajoz, 112).

Per part de les entitats que donem suport, intentarem parlar, tant amb l’Ajuntament com amb la Generalitat, perquè s’impliquin amb el problema i donin una solució digna. Però serà molt més difícil, si no hi ha una bona resposta ciutadana. No mirem cap a un altre lloc, drets per a tothom!

És molt important que tots i totes participem en l’assemblea del dia 11 i en la manifestació del 25 DE JULIOL!

Per conèixer la història de la nau Badajoz 112 del Poblenou no us perdeu aquest reportatge emés per TV3 el març del 2010.