Acta de l’assemblea del 6 de juliol

Ordre del dia

 1. Recordar metodologia.
 2. Plantejar ordre del dia.
 3. Comissions. Propostes que s’hagin de decidir en assemblea o convocatòries.
 4. Propostes que no es puguin canalitzar a través de les comissions.
 5. Presentació de la proposta del grup de treball d’organització 15M / coordinació de barris.
 6. Informacions sobre 20 i 21 de juliol.
 7. Micro obert (en funció del temps fins les 22.30h).

Metodologia

S’ha elaborat una bústia per recollir les propostes a les comissions. Desprès de l’assemblea es reparteixen les propostes a les comissions.

S’aprova una nova metodologia quan des de l’assemblea es plantegi que cal desenvolupar més una proposta. Si és la segona vegada que es veu necessari amb la mateixa proposta o no hi ha acord; s’obrirà debat i hi haurà torn de paraules (de 3 minuts) per plantejar les diferents posicions.

S’aprova l’odre del dia.

Comissions (amb propostes per l’assemblea)

Migracions

S’informa de que hi ha un número important de persones que no tenen papers vivint en naus okupades al barri. Fa temps que diferents entitats i col·lectius del barri hi treballen conjuntament amb la xarxa de suport als assentaments.

El proper 25 de juliol hi haurà un judici civil per la nau del c/ Badajoz 112, on hi viuen unes 60-70 persones. El més segur és que desallotgin. Dimarts 5 de juliol es va fer una reunió amb diferents entitats del barri on es va decidir visibilitzar aquesta situació.

Es convoca una mobilització el 25 de juliol que surti de la Plaça de les Indignades (Can Felipa) fins a la nau.

Dijous 7 a les 19h30 hi ha una assemblea a la plaça que hi ha darrera de la nau de Badajoz, 112. Es convoca a totes les persones interessades.

El dilluns 11 a les 20h també hi ha una assemblea al mateix lloc.
S’aprova convocar als altres barris a la mobilització del 25 de juliol durant la Trobada de Barris del diumenge 10. Es convocarà com a Assemblea Social de Poblenou.

Comunicació

S’aprova la proposta de muntar taules informatives de l’assemblea a la Rambla tres dies a la setmana durant el mes de juliol.

Horari:

dimarts i dijous de 18 a 20h.
dissabte de 11 a 14h.

Es necessita gent per estar a les taules. Les persones interessades s’han de posar en contacte amb la comissió comunicació que organitza els torns.

S’ha penjat un plafó informatiu de l’assemblea. Estarà fix a la porta del bar El Timbal. S’hi aniran penjant noves informacions i convocatòries, i està obert a noves propostes.

S’aprova la possibilitat plantejada de fer 25 samarretes (sense cost) de l’assemblea social per vendre-les.

S’han imprès 350 cartells convocant a les assemblees de juliol i agost. Es demana a tota l’assemblea que es pengin i reparteixin per tots els racons del barri.

Artística

Cada dimecres a les 16h a l’Ateneu Flor de Maig es fa un taller de pancartes. A les 18h al mateix lloc es reuneix la comissió. Es continua la proposta amb el llibre i la caixa de propostes i paradeta d’expressió.

Durant la caçolada prèvia a la propera assemblea (20 de juliol) es farà una performance sota el lema “Stop a l’expoli de polítics i banquers”. A les 20h s’explicarà l’acció, en la que la gent de la comissió es vestiran de polítics i banquers amb bitllets de mentida que se’ls hi treuran i se’ls hi posarà cartells on hi posi “arruïnats”. Al revers dels bitllets es farà difusió de l’assemblea.

Consum

Es plantejen dues convocatòries a curt termini:

 • Divendres 8 de juliol organitzen una xerrada de la cooperativa Som Energia. Serà a les 19h al Centre de Barri de la Rambla.
 • Dilluns 11 a les 19.30h s’ha quedat per fer el plafó per la xarxa d’intercanvi informal. Al Casal de Joves (c/ Pallars amb c/ Caminal).

S’aprova la proposta de organitzar xerrada i campanya d’alternatives als bancs convencionals a finals de setembre. Es pretén fer un grup de treball per la campanya, en la que es faran diverses accions com la retirada de fons dels bancs convencionals.

Dinamització

Es proposa que tant les comissions com altres facin arribar les propostes abans de l’assemblea. Cal enviar-les al email de la comissió.
Les propostes que es facin a l’assemblea caldria que tinguessin un títol, objectius i justificació.

Es fa una crida a unir-se a la comissió perque tothom de l’assemblea la dinamitzi alguna vegada. La comissió es troba els dilluns al vespre previs a les assemblees al Timbal.

Salut

Estan preparant un tríptic amb la informació clara i concreta sobre com afecten les retallades tant a hospitals com a centres de salut. Quan estigui acabat el distribuiran.

S’informa de que segurament hi haurà canvis que marcaran nomès 4 punts d’urgències a tota Barcelona. Seguiran informant quan tinguin més dades.

Estan elaborant un document per recollir incidències i queixes a tots els centres i nivells de Sanitat. Amb aquesta recollida de queixes concretes es volen fer reclamacions legals i oficials. Encara l’estan elaborant perque es tracta d’informació molt concreta i acurada si es volen fer les reclamacions. Seguiran informant més concretament.

Acció

S’aprova la proposta d’organitzar una jornada completa des de l’assemblea per la Festa Major. Serà el 10 de setembre.
Es proposa que durant tot el dia hi hagi un espai físic disponible i molt visible on cada comissió pugui fer difusió de la seva feina i de diverses problemàtiques.

A la tarda es proposa una rua pel barri, amb diferent material, com unes tisores gegants, que passi pel pregó.

Es proposa crear un grup de treball durant l’estiu per preparar aquesta jornada.

Proposta organitzativa i de coordinació de barris i pobles

El grup de treball sorgit de la darrera assemblea planteja el document que han preparat.

Des de l’Assemblea Social de Poblenou s’arriba als seqüents consensos:

1 — Com ens organitzem al barri

Amb dos portaveus de cada barri/poble triats per sorteig entre els voluntaris. Poden ser portaveus totes les persones que estiguin adscrites a alguna comissió de barri/poble.

Els portaveus seran rotatoris: a partir de les dues primeres assemblees anirà sortint un d’ells i entrarà un de nou.

2 — Funcions de la coordinadora de barris/pobles

La coordinadora de barris té un caràcter no decisori, solament de coordinació.

S’encarrega de la unificació i la síntesi de les propostes presentades pels barris/pobles.

3 — Qui participa a la coordinadora de barris

Els dos portaveus exclusivament per evitar que l’excessiu nombre (en cas de sumar els portaveus de les diferents comissions) faci inviable el treball de la coordinadora.

En cas de temes molt especialitzats, la coordinadora pot convocar trobades de les comissions de referència.

Les comissions que van funcionar a plaça Catalunya s’integrarien a les assemblees de barris/pobles. Però es mantenen aquelles tècniques que el moviment necessiti per continuar. (ex. comunicació, penal, etc.)

4 — Periodicitat

Mensual però amb caràcter flexible.

5 — On ens trobem

De manera rotatòria en els barris/pobles voluntaris per organitzar-la tenint en compte el desplaçament i l’accessibilitat.

6 — Ritmes i autonomia

S’ha de respectar el ritme i l’autonomia de cada barri/poble.

7 — Webs

Hem de disposar d’una sola web unitària com a eina de comunicació amb enllaços a totes les diferents assemblees de barris/pobles.

La comissió de comunicació hauria de estar en contacte directe amb la coordinadora de barris/pobles.

No hi ha consens en:

 • La possibilitat de la presència d’oients a les assemblees de la coordinadora de barris/pobles.

Aquesta proposta (i els no consensos) es presentaran a la Trobada de Barris del diumenge 10 de juliol. La presentaran les persones de la comissió de comunicació.

Es fa una crida a anar a la Trobada de Barris de diumenge.

Propostes mobilització contra les retallades. 20 i 21 de juliol

S’informa de la passada assemblea del 2 de juliol i es recalca la importància d’aquestes mobilitzacions i de la implicació dels barris.

Propera assemblea preparatòria: dijous 7 de juliol a les 19h a la Plaça de Catalunya.

La proposta de mobilització es plantejarà i decidirà a la Trobada de barris de diumenge 10.

S’informa de que el blog d’aturemelparlament es canviarà i passarà a ser aturemlesretallades. Hi ha molt material sobre els pressupostos i retallades.

Tenint en compte les declaracions del Conseller d’Interior es recalca la importància d’estar atentes a possible repressió del moviment. Es fa la proposta de començar a endegar una comissió antirepressiva al barri.

El grup de treball contra les retallades del 20 i 21 manté un discurs unitari davant la criminalització i repressió del moviment.

Es fa un sondeig per veure les opinions de l’assembles sobre 4 punts importants de debat (1 o 2 dies de mobilitzacions; de caire més festiu, més reivindicatiu o una combinació; manifestació i concentració; i anar al Parlament o marxar d’allà).

No es bloqueja cap opció. El resultat del sondeig es traslladarà demà a l’assemblea de la comissió. També s’hi presentaran les dues propostes individuals de mobilització que s’han proposat a l’assemblea.

Dimecres vinent, 13 de juliol a les 20h30, s’ha quedat en Can Felipa per treballar de cara a les mobilitzacions contra les retallades del 20 i 21. Es convoca a totes aquelles persones interessades.

Micro obert

2 propostes individuals per la mobilització contra les retallades:

 • Fer un gran acte amb lletres gegants (la gent de cada barri forma part d’una lletra) que digui: “RETALLADES NO”.
 • Fer una concentració en un lloc simbòlic com pot ser el Palau de la Música.
 • Dijous 7 de juliol a les 18h a la plaça de Can Felipa: Taller d’assamblearisme.
 • Es proposa posar el nom de Assemblea Social del Poblenou i la web als cartells.