Acta de l’assemblea de la comissió 20 i 21 de juliol

A continuació podeu trobar l’acta de l’assemblea del dijous 2 de juliol del grup de treball sobre retallades socials/pressupostos on es van incorporar diverses assemblees de barri i pobles. Es va discutir la proposta inicial, es van llençar noves propostes i es va decidir traspassar la informació de nou a les assemblees per poder definir consensos a la propera assemblea, que serà el proper dijous dia 7 a les 19 hores a la plaça Catalunya. La idea és fer propostes més fermes a la trobada de barris del diumenge dia 10.

A l’acta, a més de les propostes, també podreu trobar informació sobre altres activitats/iniciatives que s’estan preparant per seguir lluitant contra les retallades i els pressupostos antidemocràtics de la dreta. També s’hi destaca la importància d’aquesta mobilització i de que les assemblees s’impliquin en el procés de debat i organització.

Organitzem al moviment, aturem les retallades

Acta de l’assemblea  comissió 20-21 dijous 2 de juliol

Assistència de barris: Sants, Sant Antoni, Poble Sec, Clot, Casc Antic, Gòtic, Poblenou, Horta, Eixample-Dreta.

Asistència de pobles: Hospitalet, Terrassa.

Des de la comissió volem recordar que:

-        La proposta feta en la darrera assemblea era només un eina per començar a introduir el tema de la votació definitiva de les retallades ANTI-socials i donar la possibilitat els barris i pobles de treballar sobre quelcom de concret. L’idea es que totes les assemblees de barris i pobles treballessin el tema aquesta setmana de manera que a la propera reunió del dijous 7 de Juliol poguéssim arribar a una mena de proposta concreta per tal de portar-la a la Trobada de Barris del 10 de Juliol a Ciutadella.

-        La legitimitat política de prendre decisions  la tenim entre totes i tots. Volem crear una espai transversal i horitzontal on tots els barris i pobles es puguin confrontar i conjuntament arribar a  consensos.

-        De fet, molt i moltes de nosaltres estem a diferents assemblees de barris i pensem que es des d’allà que s’han de fer propostes real i concretes.

-        El blog aturemelparlament.info

(http://acampadadebarcelona.org/aturemelparlament/), que serà pròximament canviat a aturemlesretallades, està en funcionament. Hi ha un munt de material sobre els pressupostos i les retallades que vam a escriure pels dies 14 i 15 de Juny. Convidem a tothom a llegir-lo, difondre’l i utilitzar-lo.

-        A mès conjuntament amb companys i companyes de comunicació s’ha creat una pagina web que incorpora els continguts del blog i que recollirà fins al dia 20 signatures en oposició i rebuig als pressupostos i les retallades anti-socials del Govern. La idea és donar-li màxima difusió a aquesta web, fer-la circular entre el màxim nombre possible d’espais per a conscienciar sobre els pressupostos i retallades i per recollir desenes de milers de signatures per reflectir el rebuig social. L’adreça provisional és la següent: http://acampadadebarcelona.org/index.php?option=com_content&view=article&id=128&Itemid=149&lang=ca Encara falta fer-li algunes millores a la web i simplificar l’adreça. Es llençarà de manera definitiva el dilluns així que fins llavors no es farà circular.

-        Respecte al tema de possibles detencions que podrien fer-se pels fets del 14 i 15 de Juny, i atenent les declaracions de Puig dels últims dies, estem d’acord en mantenir un discurs unitari davant la criminalització i la repressió del moviment 15M. Conscients de la diversitat i heterogeneïtat del moviment, mantindrem la defensa de les persones que puguin ser acusades i/o detingudes perquè entenem que la repressió no és sobre elles, sinó que s’utilitzarà per intentar manipular i dividir-nos. Dit això, no estarem disposades a sostenir debats que ens facin caure en el seu joc desqualificador del moviment. Davant de qualsevol mesura repressiva, mantindrem posicions de suport mutu basades en l’enteniment i el respecte a totes i tots.

***********************************************************************

A continuació es fa una ronda per veure com les assemblees de barris i pobles volen tractar el tema de la votació de les retallades socials els properes dies 20 i 21 de Juliol i com s’ha valorat la mini-proposta feta des de la comissió 20-21. Algunes de les intervencions/opinions són a nivell personal. Recordem que la proposta feta a inicis de la setmana per la comissió fou la següent:

Dia 20:
- que sigui un dia de lluita als barris i pobles i que es facin accions de protesta contra les retallades i els pressupostos.
- A la tarda s’organitzarien columnes de barris i pobles per avançar plegades des d’algun punt a plaça Sant Jaume i allà fer una concentració.
- O bé a Sant Jaume mateix o a Arc de Triomf es faria una trobada de barris i pobles de Catalunya, es posaria en comú la feina local que s’està fent i es debatria sobre futures mobilitzacions.
- S’acamparia a Arc de Triomf

Dia 21:
- A l’endemà a mig matí faríem una assemblea/debat sobre pressupostos alternatius i participatius davant la porta de la Ciutadella. A diferència del dia 15, s’emfasitzaria el contingut polític de la nostra reivindicació. Han sortit veus a la comissió que pensen que seria molt potent que mentre els polítics estan a dintre debatent i votant uns pressupostos que no ens representen, el moviment estigués a fora aplegat en una mega-assemblea parlant d’alternatives.
- A primera hora de la tarda una opció seria okupar de manera massiva durant un parell d’hores algun lloc emblemàtic/simbòlic de la classe política.
- A les 18 hores començaria un concert a Arc de Triomf amb músics molt coneguts on es combinaria música amb intervencions polítiques. Hi ha hagut la proposta que els barris poguessin tenir barres/barraques per autofinançar-se.

Ronda d’intervencions per part de companyes i companys dels barris i pobles:

Sant Antoni

Es demana més participació de barris en la decisió de les mobilitzacions. El tema de les retallades i mobilitzacions encara no s’ha tractat en Assemblea Es farà en la propera Assemblea del diumenge 4 i les propostes es portaran a la propera reunió.

Poble Sec

Com abans, al barri encara no s’ha tractat el tema. Es farà en la propera Assemblea del diumenge 4 les propostes es portaran a la propera reunió. Però com en el cas de Sant  Antoni es demana una participació màxima dels barris al procés. Es farà una xerrada debat sobre pressupostos alternatiu el 18 o 19 de Juliol a on tothom estem convidats.

Casc Antic

Aquí si que es va a parlar en la darrera assemblea de barri. No hi va haver consens i a continuació es detallen algunes de les opinions concretades durant l’assemblea:

-        Es un error baixar el nivell de mobilització

-         Necessitem seguir creant un discurs conflictiu

-        Molta de la gent present a l’assemblea veia possible tornar al parlament. Convocar una concentració davant al  parlament

-        Es considera bona idea la proposta pel 20 en general.

-        Es considera positiu fer una gran assemblea sobre pressupostos alternatius. Transmet  una gran força política.

-        Es un error fer al concert el dia 21 perquè no es un dia lúdic

-        Altres persones veuen bé el concert. És una manera d’atraure gent diversa.

-        Fer una mobilització de revindicació directa

Clot

Ha vingut la xarxa de suport mutu per parlar del tema antirrepressiu. Com a assemblea de barri encara no han treballat el tema del 20 i 21 però es manifesta intenció de traslladar-lo així com la seva disposició per desenvolupar l’estratègia antirrepressiva

Gòtic

A l’assemblea del Gòtic no s’ha arribat a un consens definitiu però si que s’han plantejat algunes propostes que encara han de ser afinades:

-        Es molt important que tots al barris s’impliquin. Tots els barris haurien d’assumir els dies 20 i 21 de juliol i fer-ho de manera conjunta.

-        El dia 21 fer un acció davant del parlament sense bloquejar-lo

-        Es destaca que, davant les peticions per part d’Interior de les imatges del dia 15 de juny als mitjans de comunicació, s’hauria de denunciar aquesta petició de manera preventiva pel seu caràcter antidemocràtic i per l’agressió contra llibertat de premsa que comporta.

-         Per la proposta de fer un concert el dia 21 no es veu malament en sí,  però en contra de fer paradetes i barres. Un concert no vol dir només una cosa lúdic sinó també una manera política de acabar amb les mobilitzacions. Es important en el concert buscar la manera de visibilitzar les retallades socials.

Poblenou

Com per molts altres barris el tema de les retallades i mobilitzacions encara no s’ha tractat en Assemblea.  Es farà i les propostes es portaran a la propera reunió.

Sants

Des de l’Assemblea de Sants no es veu malament fer una acció simbòlica i tranquil·la davant el parlament, però fer el link ràpid amb poder financer, etc. Es a dir fer també un acció que pot vincular el poder polític amb el poder econòmic (per ex. anar a la Caixa de plaça Maria Cristina).

-        És necessari visibilitzar els responsables de les retallades socials i del pla d’austeritat impulsat pel govern d’Artur Mas.

-        El concert es veu malament no tenim res que celebrar.

-        De cara a aquestes dies es veu imprescindible arribar a consensos conjuntament els dies 10 de Juliol a la trobada de barris a ciutadella.

A la propera assemblea es seguirà treballant el tema i  es portarà a la propera reunió.

Hospitalet

Encara no s’ha parlat de les mobilitzacions del 20 i 21 de juliol, però consideren que la forma en què s’enfoquen les accions determina la inclusió o exclusió de sectors de gent com gent gran. En la seva assemblea van escriure un manifest expressant que aniran a les mobilitzacions de manera clarament pacífica.

Horta

Els ritmes en general de les assemblees són molt lents. Encara no hi ha hagut temps de discutir-ho.

Pluja d’ idees i punts concrets de consens que han sortit al torn de paraula obert:

-        ES NECESSARI I FONAMENTAL FER UN PROCÉS CONJUNTS AMB ASSEMBLEA DE BARRIS I POBLES PER ARRIBAR A DEFINIR QUE VOLEM FER ELS DIES 20 I 21 DE JULIOL.

-        CADA ASSEMBLEA DE BARRIS I POBLES HAURIA DE FER UN ESFORÇOS PER TRACTAR AQUEST TEMA .

-        LA VOTACIÓ DEFINITIVA DE LES RETALLADES anti-SOCIALS ES UN TEMA IMPRESCINDIBLE I QUE NO ES POT DEIXAR PASSAR.  HAURIEM DE FER MÉS TREBALL D’EXTENSIÓ. S’ha decidit de fer-ne màxima difusió, de penjar en la web de acampadabcn, twitter, facebook etc. la propera convocatòria.

-        LA PROPOSTA INICIALMENT PRESENTADA PER LA COMISSIÓ TÉ UN PUNT D’IMPOTÈNCIA POLÍTICA.  ES NECESSARI BUSCAR UNA FORMA MÉS CONTUNDENT PER AFFRONTAR EL TEMA DE LES RETALLADES SOCIALS PERQUÈ SON IL·LEGÍTIMES I ANTISOCIALS.

-        ES VEU NECESSARI INVOLUCRAR ELS COL·LECTIUS EN LLUITES. S’HA DECIDIT ANAR EL DISSABTE 2 A LA TROBADA de Col·lectius en lluita DE PLAÇA CATALUNYA PER TANTEJAR QUE OPINEN SOBRE EL TEMA DE LA VOTACIÓ DEFINITIVA DE LES RETALLADES SOCIALS I ANIMAR-LOS A PARTICIPAR EN AQUESTA MOBILITZACIÓ.

-        APROFITAR DE LA FORÇA DE SECTORS EN LLUITA (SANITAT, EDUCACIÓ).

-        LA LLUITA SEGUEIX DESPRÈS D’AQUESTS DIES I SERÀ FONAMENTAL DEFINIR UN CALENDARI DE LLUITA. Es valora molt positivament la idea de fer o el dia 20 o el dia 21 una trobada de barris i pobles a on tothom pugui fer una pluja de idees de cara a properes mobilitzacions a la tardor. No cal definir el calendari de l’any que ve però anar debatent idees.

-        ES PENJARÀ EN LA PORTADA DE la web de ACAMPADABCN UN CARTELL AMB LA SEGÜENT INFORMACIÓ:

1. Trobada de barris del 10 de juliol

2. Es convocarà pels dies 20-21 coma dies de lluita contra els pressupostos sense especificar les activitats concretes

3. Es  visibilitzarà el blog aturemelparlament.info (aturemlesretallades.info),  el twitter, la pàgina web de les firmes

4. Es visibilitzarà la propera convocatòria d’aquest espai de treball, que serà el dia 7 de Juliol a la 19h a plaça Catalunya (es va valora positivament re-prendre Plaça Catalunya com plaça política)

Aquest cartell té un sentit de difusió de lo que hem estem fent de cara a la votació definitiva de les retallades, però també un sentit antirepressiu. D’aquesta manera, el moviment pren la iniciativa de continuar organitzant i convocant a mobilitzacions independentment del que passi sobre possibles detencions.  Aquest cartell té el sentit de posar el punt d’atenció en la votació de les retallades. És un tema central dins del moviment, pel que es considera que les mobilitzacions en contra han de ser assumides per totes i tots com a eix d’unió en oposició a la política institucional. A més, en cas de tenir la funció de donar coherència política, construeix el discurs unitari per fer davant les possibles mesures repressives que intentin manipular el moviment. És a dir, sabem que és el que estem fent i considerem necessari assumir-ho en tots els nivells de cara la criminalització de les mobilitzacions.

PUNTS que CREIEM poden crear debat i que s’haurien de tractar prioritàriament en les assemblees de barris i pobles

-        2 dies / 1 dia (volem un dia o dos dies de mobilitzacions?)

-        Festiu lúdic (fins a quin punt pensem que activitats com un concert, que són més festives, poden ser integrades/combinades amb accions més directament reivindicatives?

-        Mani o concentració (volem fer una manifestació o una concentració?)

-        Assemblea sobre pressupostos alternatius/alternatives o no (ens agradaria aprofitar el fet que vindrà gent de diferents espais per a poder fer una gran assemblea o no?)